neděle 21. července 2013

Toulky jižní Francií aneb jak já to tam miluji ... (!) - IV. část

CAMARGUE

Bylo to naše první francouzské moře a nejvíce jsme si ho užívali mezi 7mou, 8mou, 9tou hodinou ranní, měli jsme ho celé jen pro sebe.

Tady jsme strávili také dvě noci, v kempu La Brise. Kemp La Brise byl vůbec nejdražší kemp, který jsme navštívili a musím říct, že za tu cenu rozhodně nestál. Na druhou stranu to byl rekreační kemp určený převážně pro Francouze, kteří chtějí trávit letní prázdniny u moře. Byl to obrovský, neosobní kemp, kde péče o klienta byla minimální. V celém kempu nebylo jediného stínu, všechno tam působilo strašně smutně a vysušeně. Pokud to tedy bude jen trochu možné, ubytujte se jinde, zaexperimentujte, tady štěstí nenajdete.

To se týká jen hodnocení kempu, ve kterém jsme strávili doopravdy to nejnutnější minimum času, naším cílem byl národní park Camargue. Prohlédli jsme si z něj třicetikilometrovou trasu, kterou jsme projeli na kolech, která jsme si vypůjčili v Saintes Maries de la Mer. Park je nádherný a doopravdy doporučuji si ho projet na kolech. Jedno zklamání se přeci jen konalo - každý průvodce po Camargue láká na divoké koně, kteří by tam měli být ve volné přírodě, tomu už je ale dávno konec, koně jsou v této oblasti chování pouze na práci, ne zrovna v nejideálnějších podmínkách.
















CASSIS

VÍTĚZ! Titul nejkrásnějšího navštíveného městečka si rozhodně odnáší Cassis, je to menší městečko, položené nějakých 20 km od Marseille. Byli jsme tam ubytování v kempu Les Cigales (cikády v češtině), hmyz, který umí pořádně znepříjemnit život, ale nakonec jsme se s nim sžili a dokonce jsme si domů dovezli cikádovou pepřenku a slánku. Kemp rozhodně doporučuji, je to příjemný, rodinný, malý kemp, nejlevnější, který jsme navštívili, kde o Vás bude skvěle postaráno.

V Cassis jsme strávili dvě noci a pořádně jsme si to tam užili, poznali jsme celé městečko a na lodi jsme navštívili několik z Calanques - malé zálivy, které se nachází v okolí Cassis a Marseille. Užili jsme si i tamějšího moře.

Poslední den, možná i v poslední hodinu jsme zjistili, že Cassis v českém jazyce znamená černý rybíz ... A proč nás to tak zajímalo? Zamilovali jsme si tam zmrzlinu Cassis, která chutnala po černém rybízu, překvapivě.

Pokud pojedete celí nadšení do Marseille a budete mít nějaký ten čas navíc, tak rozhodně navštivte i Cassis a pokud mi věříte, jeďte rovnou do Cassis, nebudete litovat.


















1 komentář: