neděle 21. července 2013

Toulky jižní Francií aneb jak já to tam miluji ... (!) - II. část

NOTRE-DAME DE SÉNANQUE

Cestou z Fontaine-de-Vaucluse nás čekal klášter Notre-Dame de Sénanque, který spadá pod městečko Gordes. Nemohli jsme si ho nechat ujít, protože levandule byla právě v květu, před sklizní. Je to krásné místo k přemýšlení, jen to obrovské množství neukázněných turistů ...






ROUSSILLON

Ten den jsme ještě ve večerních hodinách navštívili obec Roussillon. Od vesničky jsem nic neočekávala a ani jsem se ničeho nedočkala, mohu snad jen zmínit dobře situované umístění vesnice a krásnou architekturu ... Obec byla "mrtvá", nedýchala žádným životem, jen pozůstatky galo-románské Francie. Zajímavé bylo, že jsme zde potkali první české turisty.







SAINT-RÉMY-DE-PROVENCE

Ráno nás čekala cesta do dalšího z krásných francouzských kempů v Saint-Rémy-de-Provence - Mas de Nicolas. Čtyřhvězdičkový kemp, kde si užijete maximálního možného pohodlí - nejvíce nás potěšil vlastní stolek s posezením! V tomto kempu jsme strávili dokonce dvě noci a rozhodně jsme nelitovali.

Saint-Rémy-de-Provence na mě velmi zapůsobilo - město plné francouzského, provensálského života, kde se velmi přirozeně mísí historie se současností.










LES BAUX-DE-PROVENCE

Překvapení se konalo v Baux-de-Provence, toto městečko, spíše vesnici (okolo 500 stálých obyvatel) musíte rozhodně navštívit. Je to překrásná obec umístěná ve skalách. Uličky evokují slibovanou provensálskou Francii, každá strana obce Vám nabídne překrásné výhledy ... Strávili jsme tam krásné odpoledne/večer a rozhodně se chystám Baux-de-Provence ještě navštívit.















2 komentáře: