pondělí 1. dubna 2013

Velikonoční vejce

Vyzkoušela jsem naprosto úžasnou věc - BARVENÍ VAJEC CIBULÍ A LISTÍM - nic zábavnějšího jsem o Velikonocích snad ještě nikdy nedělala a o to krásnější výsledek z toho vzešel. Barvili jsme jen 15 vajec, protože výsledek byl nejistý ...

POTŘEBUJETE: vejce, obinadlo, listí, hrnec cibulových šlupek a provázek.

Teorie postupu složitá není, ale ta realizace, u toho se navztekáte. Nastříháte si obinadlo (dlouhé, aby se Vám do něj povedlo zabalit a utáhnout vajíčko), nastříháte si i provázky (na zavázaní obinadla na vejci). Tak vezmete si kousek obinadla, na něj položte vejce a naaranžujte si lístky, ty stáhněte obinadlem a zavažte provázkem, tady jsem použila i zuby, ale povedlo se. Tento postup opakujte s každým vejcem a pak už jen uvařit ve vodě s cibulovými slupkami, nechat vychladnout, sundat obinadlo a lístky, necháme vajíčka uschnout a pak je promažeme sádlem, aby se nám krásně leskla!

TAK VZNIKLA MÁ NEJKRÁSNĚJŠÍ VELIKONOČNÍ VAJÍČKA:




4 komentáře:

  1. Na tohle si pamatuji taky, tak deset-patnáct let zpátky. Byly sice nádherné, ale už jsem je nikdy podruhé nedělala. Možná to zase zkusím, až budou holky větší a bude chodit za nimi víc kluků.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Má to byla premiéra a vím jistě, že ne i derniéra, vajíčka byla bezkonkurenční! Babička, ta se zase pustila do barvení vajec kávou, byla také krásná!

      Vymazat
  2. Krásný vajíčka, taky je občas doma uděláme, většinou spíše barvíme ale klasickými barvami :)

    OdpovědětVymazat