úterý 9. dubna 2013

Mramorovaná tvarohová bábovka

Má první bábovka a myslím, že se povedla!



Přáním bylo něco tvarohového a rychlého, tak jsem se pustila do této bábovky.

Ingredience: 

250 g másla, 200 g cukru moučky, 1 vanilkový cukr, 250 g měkkého tvarohu, 5 vajec, 250 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 2 lžíce kakaa, 50 g hořké čokolády

máslo na vymazání formy a polohrubá mouka na vysypání formy

Postup: 

Z másla, moučkového cukru a vanilkového cukru si vyšleháme máslový krém, poté přidáme tvaroh, vejce, mouku a společně vyšleháme, před koncem přidáme prášek do pečiva.

Polovinu těsta nalijeme do vymazané a vysypané formy. Do zbytku těsta přidáme kakao a na kousky nasekanou čokoládu, promícháme a dolijeme do formy. Uvnitř formy těsto lehce promícháme, aby vzniklo mramorování.

Bábovku pečeme v troubě předehřáté na 150 stupňů 40 minut.



Sice jsem bábovku vůbec neochutnala, ale nevadí mi to, protože pečení mě i tak moc bavilo a jsem ráda, že bábovka chutnala! :-*



6 komentářů:

  1. Hezky se ti vyklopila. Mamka vždycky když bábovku peče, má strach, že se nevyklopí...

    OdpovědětVymazat
  2. Neochutnat vlastní výtvor? To bych nedokázala, většinou začínám už u těsta:) Vypadá náramně, je to druhá tvarohová, na kterou jsem dnes skrz blogy narazila a taky vypadá moc dobře.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však mi také ruka vyletěla vždycky k puse - síla zvyku! :-D Díky tvarohu nebyla bábovka vysušená a všichni si pochvalovali ty čokoládové kousky v kakaové části! :-D

      Vymazat
  3. určitě nebyla poslední co! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, jo, přítel si ji zamiloval, tak ji teď děláme často! Já ji ale nebaštím, stačí mi ta radost, když mu chutná!

      Vymazat