pondělí 25. března 2013

Kuře po baskicku



V pondělí jsem se pustila do rychlovky, byla obrovská chuť na kuřátko po baskicku. Na přípravu potřebujete vše, co vidíte na fotografii + 2 hrníčky rýže.

V pekáči promícháme klobásky, cibulku, česnek, papričky a rajčátka - ano, ano - už teď vše krásně voní. Masíčko osolíme, popaprikujeme, ochutíme tymiánem (zásoby vlastního tymiánu z loňského roku už došly, tragédie, ale musím říct, že Vitana mi kuřátko také krásně ovoněla) a posypeme chilli, kuřátko vložíme na naši směs v pekáči a vše ještě zakápnene olivovým olejem.



Pečeme 25 minut (troubu jsem měla rozpálenou na 200 stupňů), pak masíčko polejeme šťávou a pečeme dalších 25 minut. V tomto čase si uvaříme pořádně propláchnutou rýži, trochu si ji opečeme na másle, když nám dostatečně chrastí, zalejeme vodou a vaříme, dokud se nám voda nevypaří, stále mícháme. Rýže je hotová. Vyndáme si pekáč, na talířek chvíli přesuneme maso z pekáče, rýži vsypeme do pekáče, směs pořádně promícháme, maso vrátíme do pekáče, jen opačnou stranou nahoru, vrátíme do trouby a pečeme cca 15 minut.

Jídlo je hotové.



Žádné komentáře:

Okomentovat