úterý 9. dubna 2013

Level 1: 1. den

Tak už i já cvičím s Jillian Michaels. 



Začala jsem s programem 30 DAY SHRED. Tento program je rozdělený na 3 části (Level 1, Level 2 a Level 3), každá část má cca 30 minut. Každou úroveň cvičíte 10 dní - 10 dní Level 1, 10 dní Level 2, atd., jen nepolevit. Potřebujete jen malý koutek, karimatku a 2 kilové činky. Cvičte v obuvi. 

Na začátku Levelu 1 se Jillian představí, představí i své cvičenky, jedna cvičí jednodušší variantu, druhá tu obtížnější. Já cvičila tu jednodušší, ale rozdíl tam byl minimální, snad jen, že jsem dělala zjednodušené kliky, místo klasických. Pokud jste dlouho necvičili, nemáte kondičku, rozhodně Vám za začátku stačí skákat 5 centimetrů nad zemí, nemusíte se hned pouštět do 10ti centimetrů ... 

A jde se tedy cvičit, program začíná. 

Nejdříve se rozehřejeme, člověk by řekl, že to tak složité nebude, ale skákat "panáky" v takovém tempu Vás pořádně rozohní ... Ani se nenadechnete a už jste na zemi a klikujete, Vy ale ani nedoklikujete a Jillian už nad Vámi stojí s činkami v rukou a pokračuje s předcvičováním. Odčinkujete si to své a už zase klikujete, Jillian Vás nenechá vydechnout. A opět činky a posilování ... 

No a začínáme od začátku, pořádné zahřátí, kdy se k "panákům" přidává i "skákání přes švihadlo" a tady už začíná problém. Můj problém. Celé zahřátí se opakuje 2x a já začínám mít pocit, že mi explodují lýtka, doopravdy, přitom to není nijak náročný pohyb, alespoň teoreticky. Hlavně se nesmíte zastavit a přestat s výskoky, ono to ani nejde, protože Jillian na Vás křičí a vysvětluje Vám, že je prostě důležitě vydržet a když to říká Jillian, tak já prostě držím. 

A už zase ležíme na karimatce, tentokrát nás čeká břišní svalstvo. A hned nahoru a zase činky. Pravdou je, že tady už začínám ruce hodně cítit ... Pak o něco příjemnější skákání, než na začátku a trocha boxu. Tahle část mi velmi seděla. Pak zase karimatka a břišní svalstvo + činky k tomu, tam je už také znát, že břišní svaly dostaly trochu zabrat, ale držím se a nepolevuji. 

A další činky nahoře, tady už sahám do posledních sil, ale nevzdávám se. 

Činky na zemi.

Činky nahoře. 

Bývala bych tady už čekala konec, ale Jillian nás jen tak v klidu nenechá. Hned si zase dáme skoky, box a leháme si opět na zem. Na zemi už zůstaneme, závěrečný (velmi těžký) cvik na břišní svaly a stehna a konečné protažení.

Ano, to všechno jsem s Jillian za 30 minut stihla. Neuvěřitelné. 

Nebudu zatím nijak hodnotit, nevím, jaké výsledky cvičení přinese, jestli vůbec nějaké. Včera jsem se zvážila, změřila a uvidíme, po 10ti dnech se přeměřím, po dalších 10ti také, když už uvidím nějaké výsledky, rozhodně se s Vámi o ně podělím, když ne, tak zhodnotím celý program až po téch 30ti dnech. 

Má včerejší véča: 





9 komentářů:

  1. Určitě vydrž a program docvič.:) Já ho mám za sebou, level 2 byl hroznej - aspoň pro mě, pořád něco na zemi v plank pose.:D Ale výsledky po 30 dnech byly a stály za to.:) Držím palce ve tvém snažení!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Ti! Tak to já mám problém se skoky ("panák" i "švihadlo"), nezvládají to lýtka. Já mám za sebou teprve 3 dny, dnes mě čeká 4., ale už teď s cítím plná energie, Jillian mě doopravdy baví, už jsem zvědavá na výsledky, doufám, že nějaké budou ...

      Vymazat
    2. Já jsem to zase na rozdíl od ségry při levelu 2 vzdala. :D :/ Bolela mě děsně záda, takže se skákat moc nedalo a hlavně mě ten 2. level vůbec nebavil. :/

      Ale já se na to časem vrhnu znovu! A dokončím to! Fakt! :D

      Vymazat
    3. Uf, docela se toho Levelu 2 začínám děsit ..., všude čtu, že byl z těch třech nejhorší ...

      Vymazat
    4. Jako fakt děs. :D Já se na něj prostě vyprdla. Ale zkusím celé 30 Day Shred znovu. :) musím to dát!

      Vymazat
    5. Mně dělají problémy různé skoky, takže, jestli jich tam bude více, jak v Levelu 1, budu Level 2 hodnotit podobně jako většina cvičících ... A rozhodně to zkus, mě dnes čeká 6. den a doopravdy se na cvičení těším! Držím pěsti! ;-)

      Vymazat
  2. Já poznala patrné výsledky už po týdnu =) Takže ti moc držím palce ;) Jill je strašně otravná :D Ale mám ji tááák ráda :D Přinutí tě cvičit!!!! :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, mně je to její celé cvičení sympatické, i ona je ..., jen jsem nikdy nevydržela doopravdy cvičit každý den 30 minut po dobu jednoho měsíce, ale něco mi říká, že teď to pokořím. Zatím jsem u 6. dne, váha jde mírně dolů, měřit se budu až po těch prvních 10ti dnech, ale už teď se cítím čilejší, na cvičení se těším a celkově jsem taková pozitivnější! Tobě gratuluji k výsledkům, je vždycky příjemné slyšet, že to doopravdy funguje! ;-)

      Vymazat