úterý 23. dubna 2013

Jídelníček, 15. - 21.4.:

Tak se podíváme na můj jídelníček z minulého týdne, jak moc jsem se zlepšila nebo naopak zhoršila. Snažím se, ale je to těžké. Největším nepřítelem mi je prostě a jednoduše čas. Když jdu nakoupit cestou z práce, přijedu domů okolo 19té hodiny, mám se navečeřet, zacvičit si, uklidit, udělat nějaké věci do školy, chvilinku (malinkou) si dáchnu a hned se vrhám na přípravu jídla na další den a nezbývá čas nějak extra experimentovat, udělám prostě, co umím a znám a nějaké velké zkoumání a objevování mi nehrozí. Snídaně jsou také stále můj problém, asi mi chybí fantazie, nebo možná zase opět i čas, ráno vstanu v 5:30, v 6:20 odcházím z domu, takže nemám čas snídat doma. Do práce dojedu v 7:15 a dám si něco, nějakou snídani, kterou jsem si nachystala včera večer ... Nevím, jak dalece to jsou jen výmluvy, ale doopravdy, zatím, velké pokroky v pestrosti stravy nedělám, však uvidíte.

Tady je má včerejší večeře (míchaná -2- vajíčka s okurkami a knackebrotem + zelenina):



PO, 15.4.: 

SN: Bílá activia s jahodami, SV: Banán, OB: Tortilla s krůtími kousky a zeleninou + zeleninový salát, SV: Bílá activia s musli, VE: Krůtí plátek, brambory a zelenina. 

ÚT, 16.4.:

SN: Activia s jahodami, SV: Banán, OB: Krůtí plátky s bramborami + zelenina, SV: Kedlubna a sýrová Racio kolečka, VE: Salát Caesar. 

ST, 17.4.: 

SN: Meruňková ovesná kaše, banán, Caro, SV: Banán, OB: Celozrnné bezvaječné těstoviny s tuňákovým salátem a zeleninou, SV: Bílá activia s musli, VE: Zeleninový salát s krůtím masem a brambory. 

ČT, 18.4.: 

SN: Banán, 2 pšeničné chlebíčky BonaVita s čoko-polevou, SV: jablko, OB: Kuskus s tofu a zeleninou, SV: Activia nápoj (jahoda, kiwi), VE: Plátek žitného chleba s Gervais a zeleninou. 

PÁ, 19.4.: 

SN: Activia nápoj, 2 pšeničné chlebíčky BonaVita s čoko-polevou, SV: Jablko, OB: Hermelín Figura, 2 knackebroty a zelenina, SV: MaxiNuta, Ve: Plátek žitného chleba s Gervais, kuřecí šunkou + zelenina. 

SO, 20.4.: 

SN: Jablečná ovesná kaše se skořicí a rozinkami + jablko, SV: Odtučněný tvaroh s jahodami, OB: Tortilla s krůtím masem + zeleninový salát, SV: MaxiNuta Caro, VE: Žitný chléb s light Florou a eidamem (20%) + zeleninový salát. 

NE, 21.4.: 

SN: Čokoládová ovesná kaše, banán, Caro, SV: Odtučněný tvaroh s jahodami, OB: Hovězí kousky na cibulce s rýží + zelenina, SV: Jogobella jahodová light, Caro, VE: Plátek žitného chleba namazaný fitness apetitem s eidamem, kuřecí šunkou + zelenina. 

TEKUTINY: 

Denně stále vypiji 1,5 l čisté vody + 1 l bylinného čaje povinně, a pak si piji čaj i vodu jen pro zábavu! :-D 

POHYB:

PO: Level 1: 8. den, ÚT: Level 1: 9. den + 1 h procházka po Praze, ST: Level 1: 10. den, ČT: Level 2: 1. den, PÁ: Level 2: 2. den + 30 min procházka po Brně, SO: Level 2: 3. den + 30 min procházka po Praze, NE: Level 2: 4. den. 

Budu ráda za všechny připomínky, upozornění na chyby, rady nebo komentáře ... Stále se hledám a jednou bych ten jídelníček chtěla mít hodně, hodně vypilovaný!

Mějte krásný den!

14 komentářů:

  1. Vyvarovala bych se těm light výrobkům a activiím :) Mě to přijde jako břečka :D A zbytečně předražená.. Jinak nevidím nic špatného :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vůbec ale nevím, do jakých jiných bílých jogurtů bych se měla pustit, abych se držela redukční diety. Nějaký tip? A vynechat light výrobky ... Co si dát místo jahodové light jogobelly? Ještě ty ovocné jogurtové nápoje ... Tam mě napadá snad jen ovocný kefír. No, dneska jdu na nákup, tak to zkusím zase trochu obměnit. Jinak moc děkuji za komentář!

      Vymazat
  2. Já to s těmi light jogurty tak černě nevidím, taky si je občas kupuju (třeba jogobella malinová light, protože normální malinovou nedělají :D)...ale souhlasím, že líp chutnají obyčejné ne-light jogurty...nejradši si kupuju ty levné obyčejné bílé a do nich si naházím oříšky, ovoce, cokoliv :) a nebo bílé hollandie (ochucené jsou už hodně ocukrované) - ikdyž se ti budou zdát tučné, jsou zdravé a určitě se jich neboj :) Jinak hermelín figura je božský vynález :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Malinovou jsem měla včera! ;-) Mně je jasné, že ne-light jogurty chutnají lépe, jak light jogurty, ale nevím, nevím, jaké jsou vhodnější v rámci redukční diety, to budu muset někde načíst. A ano, z hermelínu figura mám radost, v pátek jsem byla ve škole a zrovna v čase oběda jsem seděla v autobuse (2 a půl hodiny), tak jsem přemýšlela, co si do něj vzít na obídek, tak jsem to vymyslela takhle!

      Vymazat
    2. Do redukční diety se hodí ty neochucené bílé, nebo řecké jogurty - sama si už můžeš přidat věci k dochucení...a já mám moc ráda rozmíchaný měkký tvaroh s mlékem a opět si tam dáš, co je libo - to je naprosto nejdietnější forma "jogurtu", kterou můžeš vymyslet :) Vzpomněla jsem si třeba na Florian Active - taky není špatný...Light jogurty občas nezaškodí, ale to ani ty tučné - sleduj etikety a uvidíš, že se liší hodnoty o pár gramů :)

      Vymazat
    3. Dneska jsem už nějaké poklady ulovila, zítra se pochlubím, však on ten jídelníček bude pestřejší a pestřejší! ;-)

      Vymazat
  3. Mně se to náhodou docela líbí, jasně ty light výrobku, ochucené aktivie, ale neni to tragedie.. :-) Naprosto ideální :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, však jsem dneska pročetla nějaké články o jogurtech, udělala si z toho takový nějaký průměr vhodný pro mě a hned jsem si šla nakoupit, zítra bude fotka! :-D

      Vymazat
  4. já bych ty ochucené aktivie a nápoje vyřadila, protože mám ráda, když si můžu dát právě ten bílý nebo řecký jogurt a do něj to, na co mám zrovna chuť :) ale samozřejmě pokud je máš ráda, tak si myslím, že to tak nevadí :)
    jinak třeba na svačinky bych si toho brala více, banán nebo jablko je podle mě málo, ale zbytek se mi líbí a myslím, že jíš hezky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ochucené activie nejím, dávám si jen bílé, nebo bílé s musli, pak piji ty nápoje, ale to spíš, když mám málo času, místo toho jsem si dnes koupila kefírová mléka. Už se těším, až budou broskve, nektarinky, to se pak budou dělat vlastní jogurty. Teď těch možností zase toliko není. Moc děkuji za rady! ;-)

      Vymazat
  5. Mi ty mléčné výrobky příjdou v pořádku. Akorát by jsi možná mohla vyměnit activii za jiný bílý jogurt s menší nutriční hodnotou:)

    OdpovědětVymazat
  6. Myslím si,že jíš pěkně :) Já osobně teda vůbec nekupuju activii,ale Bílí jogurt od Olmy.. ten je skvělej :)) A čas je potvora :(( to se nedá nci dělat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pravda, bílý jogurt od Olmy jsem měla vždycky ráda, děkuji za připomenutí! ;-)

      Vymazat
  7. Koukám, že máš opravdu ráda Caro :) Piješ klasické nebo Caro Active?

    OdpovědětVymazat