pátek 5. dubna 2013

Hubnu

Nevím, jak dalece Vás bude má cesta zajímat, ale vyzkouším to. Hlavně - u mě platí - co je psáno, je dáno, bude to vlastně taková forma mého hubnoucího Deníku.


  • Je krásné být šťastná a zamilovaná, ale, když se necháte trochu (více) unést, můžete se jednoho dne pořádně podivit. Ano, ano - romantické večery plné dobrého jídla a zakončené slaďounkou zmrzlinou, obědy a večeře zamilovaných, svátky, narozeniny, Vánoce, výročí a další a další příležitosti, relaxační víkendy a plné penze, drobné dárečky a spousta dalších příležitostí k dobrému (a už méně zdravému a tělu prospěšnému) jídlu ... 


  • Do toho přijetí na vysněný studijní obor (Francouzský jazyk a literatura), začátek studia na univerzitě a první, druhé a třetí Zkouškové období. Spousta stresu, nervů a jedině ta čokoláda Vás dokáže uklidnit. 

To jsou mé 2 významné události, které se staly cca před rokem a půl. Už jsem nebyla jen já, ale od té doby proplouváme životem ve dvou. A byla jsem přijata na Masarykovu univerzitu. Velice důležité životní mezníky, které odsunuly "zdravý životní styl" do pozadí. Najednou mi nezbýval čas na sport a mé návyky vzaly za své. Je to jen výmluva, protože jsem se mohla hlídat od samého začátku, ale dokonalý vztah a vysněné studium mě naprosto pohltily, nic jiného nebylo důležité.

Stalo se a já dnes, se zmrzlým úsměvem na rtech, zjišťuji, že jsem přibrala o celých 13 KG. 13 KG za nějakých 18 měsíců. Váha je jedno "POZOR", k té se ale přidala neustálá chuť k jídlu, bolest hlavy, neschopnost fungovat bez přísunu cukru a tolik nepříjemná bolest zad a kloubů ... Jsem si jistá, že to způsobil tak obrovský nárůst váhy a nulový sport. Když jsem sportovala a hlídala si stravu, po fyzické stránce jsem se cítila naprosto živě, svěže a spokojeně. 

A co teď s tím? ZHUBNU! 

Těch 13 KG půjde dolů. 

Od včerejška si opět hlídám stravu a dnes začínám cvičit - čeká mě 45 minut Zumby. Nemyslete si, nejsem zrovna ve stavu, kdy bych se vrhla do kolektivního cvičení, proto jsem si sehnala nějaká DVD se cvičením na doma (Zumba - břišní svalstvo, Zumba - rush). Myslím, že to bude sranda a dobrý začátek. Od příštího týdne se nám má oteplit, tak vyzkouším běhání, uvidím, jestli to nakonec budou delší procházky nebo kratší běh. To Vás budu ještě informovat. S přítelem se donutím alespoň 1x týdně do bazénu, na Hloubětíně je bazén se slanou vodou, tam se nám moc líbí. Poreferuji, jak se mé plány (ne)plní. 

Toto byla má včerejší strava + časopis Dieta. Všechny ty články, rady a nápady mě vždycky moc motivovaly, tak v tom budu pokračovat. Kolem 18té hodiny jsem si ještě snědla zeleninový salát s kuřecím masem. 



Držte mi palce! Budu vděčná za jakoukoliv radu, postřeh či Váš dietní příběh. Teď jsem namotivovaná, tak doufám, že mi to vydrží. Chci být sama se sebou spokojená!






18 komentářů:

  1. Tak to držím palce :) Já se snažím poslední dobou taky docela hýbat. Občas bazen, dřepuju a tenhle týden jsme byly dvakrát na kolečkových bruslích. Dřepuju už přes týden, což je obdivuhodné, protože když začnu pokaždé cvičit, tak to trvá maximálně dva nebo tří dny. Nějak to jde ted samo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na kolečkové brusle se také těším, jen na mě byla ještě zima, snad to bude od příštího týdne lepší.

      Mně trochu déle (rok a půl) trvalo uvědomit si, že takhle se dlouhodobě doopravdy žít nedá, teď to bude náročné, ale snad se objeví nějaké výsledky.

      Doporučuji i tu Zumbu, vypadá to vesele! ;-) I když ..., uvidíme, jestli ji budu doporučovat i po dnešním večeru. :-D

      Vymazat
  2. Držím palce! :) určitě ti to půjde :) já se snažím cvičit podle Jillian, zkoušela jsem i Insanity (ale nebývala jsem moc sama doma, tak jsem toho nechala) a ještě chodím na jumping a na fitbox občas plavání :) do léta mám v plánu ze sebou taky něco udělat :)

    http://fashionbynat.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, já chci někam zavřít milého a do mé cvičící místnosti bude mít vstup zakázán! :-D

      Wou, Ty tomu sportu ale dáváš. Jsi dobrá! Jsem zvědavá, jak často se donutím já. Bez sportu svou postavu těžko získám zpět.

      Tobě také hodně štěstí, to zvládneme! ;-)

      Vymazat
  3. ahoj Míšo, tak to je nás víc, které chceme se sebou něco udělat. :-) Já se napevno už rozhodla minulý týden. Ale říkala jsem si, že nebudu hrotit nějak dietu, ale hlavně začnu pořádně cvičit. A pustila jsem se právě do té Jillian a je to skvělé. Já jsem totiž chronický dietář a kdykoliv jsem si řekla, že budu míň jíst, tak jsem to vydržela chvilku a většinou jsem bylo pořád roztřesená a měla hlad. A přitom jsem nejedla zas tak málo, ale to moje tělo toho potřebuje asi nějak víc. A po těchto mých pokusech jsem většinou pak přibrala ještě víc, klasický jo-jo. Jinak dost mě motivuje Nikky, určitě mrkni na její blog.
    A teda to množství jídla, která máš na obrázku... po tom bych asi už umírala :-D příjde mi to zoufale málo... To bylo vážně vše, co jsi snědla?
    Přeji mnoho úspěchů, ať to zvládneš!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A povíš mi, kdo/co je ta Jillian? Já mám dnes za sebou 40 minut Zumby a moc jsem si to užila. Zítra plánuji také Zumbu a procházku, v neděli snad plavání, ale v tom týdnu toho času toliko není ... Vím, že bez sportu ta kila dolů nepůjdou. Na mě ta touha "hubnout" přišla ze dne na den, kdy jsem si uvědomila, že např. čokoláda mi štěstí nepřinese. Jj, jsem také chronická dietářka, ale před tím rokem a půl jsem měla takovou nějakou svou postavu, se kterou jsem byla spokojená. Teď jsem sice šťastná, ale odnesla to postava, tak jsem si řekla, že do léta ze sebou prostě něco udělám. Hledala jsem u Tebe blog Nikky, ale nenašla jsem. Dáš mi, prosím, odkaz? No, k tomu jídlu na obrázku jsem měla ještě zeleninový salát s kuřecím masem na večeři, tak to tak šílené nebylo. Moc Ti děkuji za podporu. I Tobě hodně štěstí, do léta budeme kočky ;-)!

      Vymazat
    2. Blog Nikky je http://mojetelo.blogspot.cz/ Je pravda, že ten blog u sebe ještě nemám, objevila jsem ho velmi nedávno a ještě jsem si ho do seznamu zapomněla dát, tak to napravím :-)
      U Nikky najdeš i podrobný přehled cvičení od Jillian Michaels včetně odkazů na youtube, recenzí atd. a vůbec takový celkový průvodce. A myslím, že jakmile se začteš do blogu Nikky, tak se jednak ještě víc namotivuješ a už tam budeš chodit pořád :-)
      Aspoň já to tak mám a to jsem se k tomu blogu dostala bohužel až teď nedávno, ale asi to přišlo v pravý čas. Ještě jednou přeji hodně úspěchů!
      Kivi

      Vymazat
    3. Tak vidíš, já už ten blog navštívila, ale zdál se mi trochu chaotický, tak jsem nezkoumala dále. Děkuji za tip. Pořádně si ho pročtu a pak až budu soudit. Ale z Tvého nadšení soudím, že to bude stát za to! ;-)

      Jsem zvědavá na tu Jillian ... Pak poreferuji, jaký dojem to na mě zanechalo ...

      Doufám, že se Ti daří! Krásný víkend!

      Vymazat
    4. Tak jsem se doopravdy unáhlila. Začetla jsem se do jejího blogu a ona je doopravdy dokonalá. Udělala obrovský kus práce.

      Dnes začínám cvičit s Jillian a už teď jsem strašně namotivovaná. Líbí se mi ten systém 30ti dní, donutí mě to ten cyklus celý dokončit.

      Tak ještě jednou děkuji.

      Vymazat
    5. To jsem ráda, že ses taky tak namotivovala. Já dneska začínám 11. den a taky mi to příjde skvělé, že je to tak rozvržené do 30 dní. A vždycky z toho mám pak supr pocit, když docvičím a navíc těch 30 minut je tak akorát. Tak ať Tě to taky tak chytne! :-)

      Vymazat
    6. Wou, páni - už 11. den. No, za chvilku jdu na to, ale jak jsem si pouštěla to video, tak na mě to bude hodně náročné, tak mám strach, zda to vůbec docvičím. Co Ty, jak si na tom byla s kondičkou, než si to začala cvičit?

      Vymazat
  4. Hej Miška, skús tu Jillian, ako tu všetci radia :-) Ja som to cvičila len asi 3 týždne, potom som ochorela a tak som to nemohla docvičiť. Ale bolo to super, pretože to trvá len 20 minút, po ktorých som bola vždy maximálne zničená. :D Pamätám si, ako som prišla do Brna a rozprávala som Ti, že sa nedokážem ani pohnúť a všetko ma bolí, bolo to práve z tohto :-D Ak to začneš cvičiť, skús si spraviť tabuľku, kde sa každý deň budeš nielen vážiť, ale hlavne merať v rôznych partiách. Myslím si, že výsledok nie je vidno ani tak na váhe, ako na tele, potom Ťa každý pol centimeter bude úplne tešiť! Ja som sa nemerala, ale pozerala som sa len na váhu a to bola asi chyba – nakonci som mala pocit, že už to nemá zmysel, aj keď pravdepodobne malo. Veľa šťastiaa! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pamatuji si, ale vůbec mi neutkvělo, že si cvičila podle DVD, myslela jsem si, že cvičíš sama, jak Tě to zrovna napadne ... A jaký druh cvičení to je? Mi to nedá a stejně se teď na to půjdu podívat, i když nám za chvilku přijede návštěva. Jj, ona to je celkově pravda, že váha je hodně zavádějící, a že se to chce měřit. Doufám, že si svůj cíl splním ...

      Nechceš se do Jillian dát také? Motivovalo by mě to! ;-)

      A děkuji za podporu, zlato jsi!
      )

      Vymazat
    2. Ja by som do nej úplne strašne rada opäť šla, lebo som sa cítila oveľa lepšie, keď som každý deň cvičila. Ale v Krakowe nie je na to žiaden priestor. Karimatka sa mi do izby ani nezmestí a pohľady mojej spolubývajúcej na to, ako cvičím, ma moc nelákajú. :-( Je to škoda preškoda. :-(

      Vymazat
  5. volá sa to 30 days shred with jillian michaels, sú to tri videá/levely, každý z nich cvičíš 10 dní. Trvajú len 20 minút, čiže to zaberie minimum času, počas tých minút sa však veľmi namakáš. Ale Jillian tam na Teba celú dobu kričí motivačné veci a povzbudzuje Ťa! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jdu se na to podívat! ;-)

      Vymazat
    2. Tak dnes začínám! Zatím nemám čínky, tak použiji 1 a půl litrové pet lahve.

      Počkej, v pátek ani nevylezu schody. :-D

      Vymazat
  6. Tak Vám děkuji, dnes nemám moc času, ale zítra se na Jillian pořádně podívám, zjistím své možnosti a případně s ní také začnu. Dnes mám za sebou 30minutovou procházku a 40 minut zumby (břišní svalstvo), tak se cítím fit! :-D

    OdpovědětVymazat