pondělí 3. března 2014

Zpátky z hor (13. den)

V sobotu jsme se vrátili z hor, v neděli jsem uklízela, odpočívala, dávala si dohromady pracovní, studijní a cvičební plány a přemýšlela nad mým dnešním článkem. Dnes je to UŽ 13. den, kdy si jdu doopravdy za svým a plně dodržuji to, co jsem si předsevzala. Naposledy jsem Vám psala den před odjezdem na hory. 

Takto vypadal náš první lyžařský den: 

















































Letos jsem byla teprve podruhé v životě na horách, proto si hlídám své zdraví a lyžuji, zatím, jen na modrých sjezdovkách. Vybrala jsem si nádhernou trasu, které měla 2,2 km, střídalo se tam krátké bruslení s prudším sjezdem, chvilkou boulování, pak opět prudší sjezd, který vystřídal mírnější sjezd lesem a pak cílová, dojezdová rovinka. Tato trasa mi naprosto vyhovovala. Do mobilu jsem si stáhla úžasnou aplikaci, jmenuje se Endomondo, mohu jen doporučit, umí doopravdy hodně věcí. Já si tam nastavila Sjezdové lyžování, nechala jsem si měřit kilometry, čas, přibližné spalování. Povím Vám, na začátku jsem trasu jezdila okolo 13 minut a poslední dny jsem jí už jezdila okolo 7 minut. Denně jsem najela mezi 20 až 30 kilometry a doopravdy jsem si to moc užívala. Holčiny, měly jste pravdu, doopravdy nebylo třeba řešit nějaké další cvičení, byla jsem vysportovaná až, až ... Takto aktivní dovolená mi naprosto vyhovovala. 

Teď ke stravě. Nejvíce mě trápila polopenze, nedostatek potravin a menší přísun tekutin, než jsem zvyklá. 

Začnu večeřemi. V den příjezdu jsme si ještě nemohli vybrat, co budeme mít k večeři a hned nás čekal kuřecí vývar (tady se žádný protest nekonal) a vepřový řízek s brambory a zeleninou (snědla jsem polovinu řízku, všechny brambory, dávali doopravdy malé porce příloh, což mi naprosto vyhovovalo, a všechnu zeleninu). Pak jsme dostali na výběr večeře pro další den - segedínský guláš s houskovými knedlíky, kynuté knedlíky s marmeládou, tvarohem a grankem a obalovaný květák s bramborem a zeleninou. No, vybrala jsem si ten květák, ale pořád to nebyla strava, které bych teď nějak zvlášť důvěřovala. Nesnědla jsem celou porci, nechala jsem příteli, který tím zajedl svůj segedínský guláš. K tomu byl opět vývar, který po celém dnu na svahu doopravdy přicházel vhod. Další den už byl pro mě trochu veselejší, vybrala jsem si vepřový plátek se šunkou, vajíčkem, brambory a zeleninou. Polévka byla bramborová. Ve čtvrtek jsme si dali naprosto dokonalou večeři: pstruha s bramborem a zeleninou a samozřejmě i kuřecí vývar, jak ta polévka vždycky krásně zahřála. Poslední večeře nebyla také zrovna ukázková, ale v rámci možností a s ohledem na náš sportovní výkon jsem z toho zase tak zoufalá nebyla: frankfurtská polévka, kuřecí plátek se sýrovou omáčkou, kroketami a zeleninou.

Pobyt (i s polopenzí) koupil přítel k Vánocům, doopravdy jsem tam nechtěla dělat nějaké scény kvůli jídlu nebo dokonce nejíst, vždycky jsem si zvolila tu nejpřijatelnější variantu. 

Snídaně. Snídaně by byly dokonalé, až na jednu maličkost: jen bílé pečivo a to každý den. 5 snídaní = 5 bílých housek. Věděla jsem, že před lyžováním musím něco sníst, takže jsem si vždycky tu housku dala, k ní dvě rajčata, šunku, sýr, občas míchaná vajíčka. Velmi mě mrzelo, že tam nebyl jediný kus ovoce. Nevím, proč, ale vůbec mě nenapadlo si sebou vzít nějaká jablka, mandarinky, prostě ovoce, pro příště jsem poučená ... 

Jak jsme řešili stravování na svahu? Jogurtové nápoje, Racio mňamky a jen jednou jsme si udělali pauzu na oběd, to jsme si dali poslední den kuřecí tortillu. Ano, ano - vím, žádná sláva, ale tomu lyžování nešlo odolat. 

Kolik litrů tekutin (čisté vody, neperlivé magnesie a mátového čaje) jsem za těch 6 dní vypila? 12 litrů. 

JAK BYCH SE ZA TU DOBU, CO SE TÝČE STRAVOVÁNÍ, OZNÁMKOVALA? Dala bych si 3. V rámci možností jsem to zvládla dobře, ale jsem si jistá, že to mohlo být mnohem, mnohem lepší. 

Tady jsou mé výtvory, které jsem stihla nafotit po zbytek víkendu. Ano, ano, je tam i bramborák. Přítel měl obrovskou chuť na bramboráky, snažila jsem se udělat tu nejzdravější variantu a snědla jsem jen ten jeden, co vidíte, s kupou zeleniny. 




























Co mě čeká dnes? Do i z práce chůze, doma chci začít opět a zase s Jillian a samozřejmě jen samé zdravé mňamky a dobrá nálada. 

Krásný začátek týdne všem! 

4 komentáře:

  1. Ahojky. :-)
    Já myslím, že jsi to s tím jídlem zvládla skvěle. Umění není vozit si bednu se 100% zdravou stravou a nebo radši nejíst, ale umět si vybrat tu nejlepší možnost, když musíš. Koneckonců je to jen na pár dní, hlavní je, že sis tam užila. :-) Já jsem v Litvě jídlo vůbec neřešila, byli jsme tam jen na otočku, takže v restauraci jsme byli jen jednou. Nejvíc mi šmakovala ta sladkokyselá omáčka ke kuřeti, nedokážu přijít, co v ní bylo. Ta fotka není moc dobrá, z mobilu, ale jejich obloha mi moc chutnala - zelí a mrkev, hodně okurky i rajčat. U nás jsem zvyklá vídat dva měsíčky rajčete, možná zelí. Přítel měl úžasný skopový šašlik, ale ten jsem nefotila, lákali jsme češtinou moc pohledů. :-D
    Fotky jídel jsou skvělé, na to jsem se těšila. :-))) Co začneš cvičit? Mně vyhovuje teď střídání videí. Nejradši mám Body Revolution a kickbox od Fitness Blender (doporučuji).
    Ty tvoje komentáře mě dostávají do kolen. ♥ Jsem hrozně ráda, že jsi zpátky. Sice jsem si dovezla rýmu, ale máš pravdu - čeká nás super týden. :-))) Jinak hlad jsem kupodivu neměla, trošku jsem se obávala, ale kdyby nastal, tak bych si jen přidala na jídle, nějak bych to za pochodu vyřešila. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Nene od Rhonda Byrne :)
    já letos na horách nebyla :/

    OdpovědětVymazat
  3. To jídlo vypadá perfektně!:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Joo v LIDLU nás dnes bylo plno =D ! běhání ♥

    OdpovědětVymazat