úterý 11. března 2014

Měření, vážení a nový sport (21. den)

Poslední 3 týdny je mi mé zdraví prioritou. Upravila jsem jídelníček, začala aktivně žít a věřte nebo ne, zdraví i nadále mou prioritou zůstane, protože nyní jsem šťastná a plná energie. Co více si člověk může přát? Zdraví je to nejcennější, co máme (rozhodně si nemyslím, že by to byla jen nějaká fráze). Já se o své zdraví nestarala, (ne)vědomě jsem šla proti němu ... Naštěstí jsem se probudila celkem včas a uvědomila si, že tudy cesta doopravdy nevede: bylo tomu 19. února 2014 a na váze mi zářilo (spíše dosti jasně nafackovalo) 85,8 KG! Mým jediným a tím nejdůležitějším spínačem bylo, že jsem se doopravdy necítila dobře, byla jsem unavená, den ode dne jsem konzumovala více a více potravin, které byly méně a méně zdravé, byla jsem bez nálady a mé pracovní/studijní výsledky šly rychle dolů. Takhle jsem si to nepředstavovala, takhle jsem se necítila šťastná ...

Co mi váha řekla v neděli (9. března 2014)? 

Váha: - 2,2 KG, 
přes prsa: - 1 CM, 
přes ruce: - 2 CM,
přes břicho: - 6 CM, 
přes zadek: - 4 CM, 
přes stehna: - 1 CM a 
přes lýtka: - 1 CM. 

Raduji se. Je mi naprosto jasné, že to nyní půjde pomalu, všechny tyto tukové zásoby jsem si hromadila pomalu 3 roky, nedělám si iluze, že jen mé samotné rozhodnutí mi vytvaruje dokonalou postavičku, uvědomuji si, že to bude obrovská dřina. Ale víte, co? Těším se z toho! Ne nadarmo se říká, že "bez práce nejsou koláče" ... 

1. den jsem se také nafotila, 30. den to zopakuji a pokud už budou pouhým okem viditelné nějaké výsledky, zveřejním je i sem na blog. Pokud to budou zatím jen mé utajené (dílčí) výsledky, počkám si na dalších 30 den. Nebojte, dříve nebo později se zde všechny fotky objeví. 

K novému sportu mohu říct jen jedno, běh si mě doopravdy získal. Zatím běhám "jen" tento okruh (2x), což mi dělá krásné 4 kilometry, ale nemyslete si, pořád jen střídám běh s rychlou chůzí. Zatím nedokáži běžet vkuse. Dneska možná poběžím jinudy, naměřím si to a zhodnotím, který okruh mi více vyhovuje. Nyní je mým cílem uběhnout naráz 4 kilometry. Vůbec nedokáži odhadnout, kdy se mi to povede, jsem napnutá. 



























Jinak, pokud jste ještě neabsolvovali, doporučuji turistický okruh Karlštejnskem. V neděli jsme nachodili krásných 25 kilometrů v terénu, byl to nádherný celodenní výlet. Naprosto si mě získaly Bubovické vodopády a celé jejich okolí a výhled na lomy (Velká/Malá Amerika, Mexiko, Kanada) stojí také za zhlédnutí. Přikládám mapku naší trasy + nějaké momentky. 































10 komentářů:

  1. Je vážně krásné, že stavíš zdraví dopředu jako prioritu - to je základ a s takovou věřím, že to dotáhneš daleko :) Protože pokud jde člověku jen o hubnutí - a vhorším případě o co nejrychlější hubnutí, nikdy mu to nevydrží dlouho.
    Gratuluji ke zlepšení v běhu, 4 km jsou pěkná vzdálenost a uvidíš, že brzy je uběhneš v celku, v běhu se dá zlepšovat poměrně rychle :)
    Jinak v okolí Karlštejna je nádherně, jezdila jsem tam dříve za koníkem, vždycky jsme dělali vyjížďky právě na Malou Ameriku :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Ti za milý komentář. Dávno jsem si uvědomila, že je všechno jen v psychice, člověk to musí mít v hlavičce dobře srovnané, aby se mohl začít správně starat o své tělo.

      Zatím to jde s během pomalu, ale já se nevzdám a pokořím ho!

      Jo, jo - na všech cestách byla otiskaná koňská kopýtka! :-D

      Vymazat
  2. Ahoj Míšo. Hned na začátku tě musím vyhubovat, protože jsi změnila název blogu a já byla šokována, když jsem našla prázdnou stránku. :-D
    Máš skvělé výsledky, jsi úžasná! ♥
    Výlet vypadá dobře, dneska se taky chystám na procházku. Moc ti to sluší a vypadáš šťastně. :-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ha, tak už vím, kde je "zakopaný pes". Já si myslela, že jsem ztratila takových čtenářů a ono je to tím, že jsem na jiné adrese! :-( No, vím, že se blog teď už bude jmenovat jen takto, tak snad své čtenáře nějak nalákám.

      Jo, jo - výsledky se nějaké dostavují, tak jsem zvědavá na focení.

      Děkuji Ti, výlet jsme si užili, i když jsem chlapy naprosto odrovnala! :-D

      Vymazat
  3. wow, no skvělé :))) jsem ráda, že ti to tak jde :)) držím palce i nadále :)

    OdpovědětVymazat
  4. 6 cm břicho mínus, tak tomu říkám pecka. Jen tak dál a přeji aby tě to pořád bavilo.

    OdpovědětVymazat
  5. Zatím jsem stále stejně hodně nadšená! Něco mi říká, že teď jsem si našla tu svou cestu!

    OdpovědětVymazat
  6. Míšo, zdravím a blahopřeju! Krasný úbytek centimetrů. A hned na začátku mě zaujala tvoje poznámka o běhu. Věř mi, že ty 4 km v kuse uběhneš a nebude to trvat dlouho. Když se to poprvé povedlo v říjnu 2010 mně, po měsíci "indiána" rozbrečela jsem se. A v roce 2011 jsem odběhla 4 závodní půlmaratony :-) Chci tím říct, že ty 4 kiláky dáš, a nezůstane u nich :-) Kdybys měla chuť a čas, můžeš juknout na můj blog o běhání (je teda teď trošinku zanedbaný): http://www.lemonaidlucy.cz/index.php/blok-aneb-co-zrovna-delam/behani
    Měj se krásně a ať to běhá a cvičí. (taky cvičím, ale HIIT jsem teď kvůli tréninku na maraton dost omezila, jinak bych byla vyřízená).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Lucko, moc Ti děkuji za krásnou, milou a povzbuzující zprávu! Teď trochu bojuji, nějak mě zradilo tělo, nejdříve holeně a pak stehno, tak jsem si dala nedobrovolný odpočinek. Dnes se už cítím poměrně fit, ale zase to počasí se mnou toliko nekamarádí. Až pojedu z práce, tak se rozhodnu, zda to bude běh nebo Jillian. Zatím krásně svítí sluníčko, tak si jen přeji, aby to vydrželo. Běh mě fascinuje, ale je to šílená věda, když mohou plíce, nemohou nohy, když mohu já, není počasí. Ale věřím, že to zlomím, s ničím jiným také nepočítám. Tvůj blog si jdu hned pročíst!

      Děkuji!

      Vymazat