sobota 8. března 2014

Jak jsem poprvé vyběhla (18. den)

Splnila jsem to, co jsem si předsevzala - vyběhla jsem. Dnes jsem měla vařící a uklízecí den, ale bez přestání jsem myslela jen na jednu věc: až všechno udělám, využiji toho naprosto dokonalého počasí a vyběhnu. Okolo 17. hodiny jsem se doopravdy připravila, oblékla se do mého nového oblečeníčka, vzala mobil (aplikace na běhání, hudba) a vyrazila. A výsledek? Za 30 minut jsem uběhla krásné 4 kilometry. Mám z toho obrovskou radost, vůbec jsem nevěděla, co očekávat a běh mě moc, moc bavil, střídala jsem ho s rychlou chůzí a uteklo to jako nic. Řekla jsem si, že na první den 4 kilometry stačí. Teď vyzkouším běhat tyto 4 kilometry, budu se (snad) zlepšovat a jednou (vůbec netuším, kdy) je snad uběhnu na jeden zátah - to je můj nynější cíl. Lidi, domů jsem přišla doopravdy moc, moc nadšená, sport na čerstvém vzduchu, který vlastně utíká sám. Venku je krásně, Vy posloucháte svou oblíbenou hudbu a nemusíte myslet vůbec na nic, jen si užíváte té chvilky, které je jen Vaše. Ano, přesně tak jsem to cítila. 

Zítra je v plánu celodenní výlet (cca 17 kilometrů), půjdeme se podívat na lomy, na Velkou a Malou Ameriku. Chceme vyjíždět tak okolo desáté dopoledne a já před tím musím připravit svačinky na cestu ... Tím chci říct ..., v hlavě mi šrotuje myšlenka, že bych si šla zaběhat i zítra ráno, ale myslím si, že to nevyjde. Dopíší článek, dodělám si tu nějaké věci, naložím se do vany a pak si asi půjdu číst do postele, takže půjdu spát relativně brzy, tedy bych mohla i poměrně brzy vstávat, uvidíme. Dozvíte se později. Zítra mě také čeká další měření a vážení (19. den), 30. den, když budou i nějaké slušné výsledky, bych sem ráda dala i fotky, co se mi (ne)povedlo. 

Dnes jsem se sebou velmi, velmi spokojená a jsem šťastná! To, co dělám, evidentně funguje! 

Tady jsou nějaké mé mňaminy z posledních dní. 

Za první 2 recepty děkuji Martině a jejímu blogu http://dona-gisele.blog.cz/, recepty jsem nalezla u ní.


Celozrnné špagety s mletým hovězím mase, pórkem a sušenými rajčaty. 

Vajíčková pomazánka

Míchaná vajíčka se špenátem, šunkou a sýrem

Pstruh

Má dnešní snídaně

Dnešní oběd - Fazolová polévka

Dnešní oběd - Kuře na ananasu s rýží

Odměna po běhu

Dnešní večeře

Mějte krásný zbytek víkendu! 

12 komentářů:

  1. Ďakujem za komentár a držím ti palce s behaním. :) Hádžem si ťa do záložiek na blog.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já Tvůj blog také ráda pročítám, inspiruji se u Tebe!

      Vymazat
  2. Hezky! Pokud to bylo poprvé a hned jsi uběhla 4 km, tak to klobouk dolů! Já ze začátku běhala asi po 100 metrech :D :D Asi máš v sobě skrytého maratonce :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemysli si, rozhodně jsem neběžela 4 km vkuse, prokládala jsem to rychlou chůzí. Teď je mým cílem, abych byla schopná uběhnout ty 4 km naráz, ale myslím si, že to doopravdy bude běh na dlouhou trať! Ale baví mě to, dělá mi to radost, tak je všechno v pořádku.

      Vymazat
  3. Krása ! ěkný výkon :)

    OdpovědětVymazat
  4. Opravdu super začátek:)
    Já jsem začala běhat ráno, tak si dávám takové 2 a půl, na víc není čas:( Teda čas by byl..ale spánek mám taky ráda:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro mě je ideální ten 4kilometrový okruh, protože to stále prokládám chůzí.

      Vymazat
  5. Ahoj Misko. Blahopreji k rozhodnuti vybehnout. At ti vydrzi a treba se nekdy potkame treba na pul cesty mezi Hrdlorezy (-Kyje-Hostavice-) a Cernakem. Mame to k sobe jen 5 km! ;)
    A blahopreji k uspechum po 3 tydnech. Nepolevuj! K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Až se ze mě stane pořádný běžec, tak se můžeme domluvit a někdy vyběhnout spolu! ;-)

      Děkuji za podporu!

      Vymazat