úterý 18. března 2014

28. den a má dočasná invalidita

Běh stále miluji a rozhodně jsem se ještě dostatečně nevyběhala, ale na konci minulého týdne mi tělo začalo vypovídat službu, nic vážného, přesto hodně omezujícího. Začalo to nesnesitelnou bolestí holení, jednoduše jsem se jako naprostý začátečník přetrénovala. Byla jsem rozhodnutá bolest přeběhat, ale nakonec to odneslo stehno a tady už jsem měla strach. U lékaře jsem nebyla, zjišťovala jsem si nějaké informace od známých, brouzdala jsem po internetu a vlastně nic kloudného neobjevila. Bolest se nachází ve vnitřní straně pravého stehna, někde uprostřed, bolest necítím zvenku stehna, je to někde uvnitř. Mám pocit jako by se mi tam něco sukovalo, je to hodně nepříjemné, navíc to bolí jen občas, když váhu těla drží ta pravá noha, do schodů, ze schodů, když jsem déle v klidu. Do včerejška se to vůbec nezlepšovalo a já chodila např. i na záchod pomalu i s brekem, protože stehno se ozývalo a doopravdy Vám mohu říct, že nejsem žádná citlivka. Nejhorší je, že nedokáži odhadnout, v jakém okamžiku se zrovna ta bolest objeví. Dnes už je to lepší (ťuk, ťuk, ťuk - raději zaklepávám), bolest se objevila jen několikrát, taková mírná, hodně umírněnější. 

Povím Vám, pohyb mi neskutečně chybí, takže dneska jsou dvě možnosti - vyběhnu nebo si odcvičím Jillian, už nevydržím být bez pohybu. Držte pěsti! 

Tady máte nějaké mé mňaminy z posledních dní. 






To jsme měly s kamarádkou "Dámskou jízdu", vidíte, dá se to udělat i zdravě! 


















8 komentářů:

  1. Tu bolest holen si dobře pamatuji. Když jsem asi před dvěma roky začala pravidelně běhat, objevila se také a kamarádka atletka mi poradila ji dát pod sprchu a střídat horkou a ledovou vodu a myslím, že to docela pomohlo... To stehno je však výrazně horší a také mě to potkalo. Bolelo to při každém kroku a opravdu jsem trpěla... Začala jsem brát kolagen na klouby, občas musím nosit bandáž a bohužel, bolest se sem tam vrátí. Od té doby si dávám pozor, abych běhala správnou technikou a co nejvíce v terénu... Hodně štěstí s léčením :)

    Jo a dej si volno. Nech to úplně odpočinout. Aspoň týden.

    OdpovědětVymazat
  2. Dej si pauzu, minimálně týden, pomůže to ;) Pokud bolest nezmizí, tak buď zkusit delší puzu nebo doktor... Pevné nervy a hodně štěstí s léčením

    OdpovědětVymazat
  3. Pokud je to natažený sval, rozhodně nic neuspěchej, bylo by to akorát horší :). A protahování se taky nedoporučuje. Jídlo vypadá super! :))

    OdpovědětVymazat
  4. A jéje, tak to mě mrzí...a doufám, že se to brzy spraví. Rozhodně si ael raději den pauzu, sama vím, že takové věci nepřetlačíš a lepší pár dní nebo týdnů necvičit, než si přitížit ještě víc.

    OdpovědětVymazat
  5. Jíš kráásně ! odpočin si :)

    OdpovědětVymazat
  6. Já se takhle jednou usportovala na dovolené, doktor mi zakázal na měsíc jakýkoli více namáhavý pohyb (včetně blbé chůze do schodů) a nasadil mi prášky na opadnutí otoku. Takže od té doby nic nepřeháním, protože představa další měsíční absence mě děsí :-)

    OdpovědětVymazat
  7. až budeš zase v pohodě - je potřeba se před během pořádně protáhnout a hlavně po běhu . já i při běhu blbnu stylem zvedat hodně kolena , zakopávat nebo přískoky bokem - drž se

    OdpovědětVymazat