pátek 2. srpna 2013

4. den aneb chtělo to změnu, aby to mohlo fungovat ... (!)




Mám důležité (a věřím, že i zajímavé) sdělení, nebudu kolem toho kroužit a rovnou jdu k věci - včera (1/8 - až teď mi došlo, jak krásné datum jsem si vybrala) jsem se upsala na 12 měsíců jednomu blízkému fitness centru. Je to jednoduché, potřebovala jsem vyřešit svou "nechuť" vůbec začít cvičit, kamarádka básnila o jednom fitness centru, které navštěvuje za poměrně slušné peníze a nejednou jsem to všechno považovala za znamení. Došlo mi, že potřebuji pohon. A co mi bude větším pohonem, než to, že musím každý měsíc zaplatit určitou částku a pak mohu neomezeně fitness centrum navštěvovat. Ano, ano a ano - pro mě ideální řešení! Měsíčně zaplatím zmíněnou částku a mohu ve fitness centru trávit neomezený čas. Zní to skvěle, co? Jsem šetřílek a představa, že mi z účtu odejdou peníze a já pak ani jednou nepůjdu cvičit, mi doopravdy není po chuti, takže další jedna motivační ...

Jedná se o fitness centrum Pure Jatomi Fitness Harfa. Včera jsem byla i prvně cvičit. Šla jsem tam sama, říkala jsem si, že mě to alespoň naučí, a že se s ním prostě lépe sehraji. Vám zkušeným nemá cenu popisovat, jak to tam chodí nebo jak to tam vypadá. Nevěřili (stránky čte můj přítel, proto měkké i) byste, ale doopravdy to tam vypadá jako ve fitness centru. Jak už jsem psala, rozhodla jsem se absolvovat i první cvičení, šla jsem na to pomalinku, prvně jsem si šla osedlat rotoped, jsou to luxusní rotopedy značky Matrix, doufám, že se to vůbec rotoped jmenuje, ale předpokládám, že ano, jen je trochu vybavenější, než býval před lety..Zvolila jsem nějaký tuky spalující program a 45ti-minutovou trasu, byla to docela makačka, ale bavilo mě to. Za jízdy jsem si prohlížela ostatní přístroje a dělila jsem si je na ty, které vyzkouším a na ty, které rozhodně nevyzkouším. Víte, s čím mám problém? S těmi pásy na chůzi a běhání ..., vždyť tam stačí jednou nezvednout nohu a rozsekáte se. Nebo ne? Říkala jsem si, že bude dobré alespoň 15 minut vyzkoušet nějaký přístroj, který jsem do dneška neznala a nikdy na něm nestála, vyhrál to - eliptický trenažer, kdybych dnes chytře negooglila, tak ani nevím, jak se jmenuje. Líbilo se mi to, šlo mi to,  byl to pohyb, který mi vyhovuje. To bylo jen na zkoušku. Pak jsem si šla ještě na 30 minut zaplavat.

Aby se mi to členství vyplatilo, musím tam jít minimálně cca 8x/měsíčně, což bude náročné, ale já to prostě zvládnu. Myslím, že to je pořádně motivační. V ceně tohoto členství mám i 2 hodiny s trenérem, který mě tam pořádně provede, všechno mi vysvětlí, ukáže a poté mi udělá celkovou diagnostiku těla - in body + také cardio test, který mi řekne, v jaké tepové frekvenci bych se při sportu měla pohybovat. Všechny tyto hodnoty mi budou jednou měsíčně kontrolovat, takže budu mít celkový přehled. Už se těším!

Mám tu ještě jednu motivační, dnes mi také přítel slíbil, že, až se vrátí ze služební cesty, začne tam se mnou také chodit! Super!

Zítra razím hned ráno, sama a v neděli také hned ráno, s kamarádkou. Budu Vás průběžně informovat, jak mé úsilí pokračuje!

Holky a na závěr bych Vás chtěla poprosit o radu, názor! Už jsem nad tím přemýšlela před mým výpadkem a teď se mi to rychle vrátilo zpátky. Tady dole na fotce je má dnešní porce oběda (obědvala jsem v práci a včera nebyl čas něco vařit, ale porce většinou skladbou odpovídají). Není toho moc??? Víte, jak jsem se k tomuto dotazu dostala? Jen jsem pozorovala Vaše porce. Prosím, pravdu! Děkuji Vám!



Krásný víkend Vám přeji!

M.

17 komentářů:

  1. Rozhodla ses správně :) Chození do fitka je snad to nejlepší, můžeš tam dělat fakt všechno a hlavně se neboj posilovacích strojů ;)
    Na pásu se nerozsekáš, určitě je tam tlačítko na vypnutí nebo taková mini odpočívací plocha na straně pásu, kde si můžeš odpočinout.
    Eliptic střídám právě s pásem a je to super.
    Moc toho na oběd rozhodně není. ;)
    Užijte si cvičení s kamarádkou. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak a teď si mě naprosto odhalila, posilovacích strojů se doopravdy bojím, zatím jsem se jediného ani nedotkla, ale počítám, že mi pak trenér řekne, co a jak, alespoň doufám. Dneska si dám rotoped a eliptic, to jsou mé plány a pak si půjdu zaplavat. Myslíš, že je dobré to střídat nebo klidně mohu odjet 45 minut na rotopedu a pak si odbýt 45 minut na elipticu? Pásy bych moc ráda vyzkouším, vyzkouším je zítra, když tam budu s kamarádkou nebo pak, až tam se mnou začne občas chodit i přítel.

      Víš, s tím obědem je problém, že já takovou porci sním, tedy spíše se jí přejím a pak třeba takových 20 minut cítím, že jsem se přejedla. Je to špatně?

      Vymazat
    2. Já bych třeba bez těch strojů nemohla být. Vždycky se těším, až si ''odbydu'' kardio a můžu jít posilovat :)
      Jak chceš, ale já bych si dala spíš tak 20-30 minutové rozehřátí a pak šla aspoň na 30 minut posilovat.
      Já to tak mám taky s tím obědem,.. se všemi jídly. :)

      Vymazat
    3. Jako né že bych se přejídala k prasknutí, to ne, ale cítím se trochu plnější a za chvilku je to v pohodě.

      Vymazat
    4. Já bych pro kardio dala na začátku 5-10 minut na rozehřátí a pak se vrhla na činky :D A na kolo (teda místo rotopedu) bych šla v jiné dny, kdy nepůjdeš do posilky, a místo elipticu normální chůze, nejlíp třeba do kopce, která je namáhavější než to na stroji.
      Když za to platíš, tak ať to za něco stojí :) A to, že budeš mít možnost i mít schůzku s trenérem je boží, aspoň ti ukáže správnou techniku základních cviků :)
      Oběd máš hodně malý, takže toho se fakt neboj :D

      Vymazat
    5. Verčo, uvidím, co mi pak poví trenér. Když mi na hubnutí doporučí i nějaké stroje, tak se do toho pustím! Právě teď tu dojídám oběd a už nad ním sedím pomalu hodinu! :-D

      Beautygloss, jo, jo, na trenéra se těším, budu se pak řídit tím, co mi poradil ... Jsem zvědavá, jak si pak budu svou aktivitu ve fitku rozvrhovat! :-D

      Děkuji, holky! Teď o víkendu jsem byla v SO i v NE, pokaždé jsem dala 45 minut rotoped, 45 minut orbitrek a 30 minut bazén, je to krásný pocit! :-D


      Vymazat
  2. Vidím krajíc chleba, šunku, kousek sýra a hodně zeleniny, což je super. Co se ti nezdá? :-)
    Musím si říct o mozzarellu, mňam, úplně jsi mě navnadila!
    Ať tě fitko hlavně baví! Já už rok v žádném nebyla, předtím jsem do něj měla dva roky neomezený přístup přes školu a trávili jsme tam s klukama spoustu času. Docela mi ty časy chybí. Ale zatím mí stačí domácí cvičení, akorát musím našetřit na další činky, nebo i kettlebellík by se mi líbil. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nezdá se mi, že když jsem třeba tak v polovině, nebo kousek za polovinou, tak už cítím, že jsem plná a pak po dojedení se cítím např. 20 minut doopravdy přejedená a něco mi říká, že je to špatně ...

      Jo, jo, mozzarellka byla skvělá, takhle jsme si ji daly s kamarádkou, když u nás spala a dívaly jsme se na Pretty Little Liars! :-D Mozzarellu miluji. A hlavně mám svou domácí bazalku, tak ji přece musím zužitkovat.

      Doufám, že mi to nadšení z fitka vydrží!

      Vymazat
    2. No jíst do přecpání bys určitě neměla! ;-)))

      Vymazat
  3. Skladbu máš ok, ale je lepší to probrat celý den než jen oběd, nezapomeň tam mít zdravé tuky, dostatek bílkovin a sacharidy trošku omezit večer, ale to záleží na sportovní aktivitě. Super, že budeš chodit do posilovny, je to lepší, když nemáš vybavení doma. Ale sportovatse dá i jinak, takže doporučuji střídat s kardiem posilování a klidně i jiný sport.
    Já posiluji, běhám a hraji squash.
    Strojů se neboj:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za rady, zatím se v tom fitness světě hledám, ale myslím si, že do měsíce už v tom budu mít nějaký řád, který bude nejvíce vyhovovat mému tělu a mým cílům. Však Vás tady budu zase informovat!

      Vymazat
  4. Když beru v potaz, že asi 3/4 talíře ti tvoří zelenina, tak není třeba se obávat množství. Máš toho akorát! :))
    S posilkou je to bezva odhodlání, ať tě baví! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Ti! Ta zelenina mi dává právě nejvíce zabrat! :-D

      Vymazat
  5. mne sa to vela nezda, skoro sama zelenina, ale pocula si uz, ze jest sa ma do polosyta?preco jes ked citis ze uz si plna a potom ti je tazko?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Co na to napsat ... Je nějaká energetická hodnota, kterou by měl člověk za den pozřít ... Když se toho tak nějak cca držím, tak mi to dělá takovýto oběd ...

      Vymazat
  6. Moc se mi to na oběd určitě nezdá, toho pečiva mohlo být klidně víc, když nebyla jiná příloha:)) nevím kolik to máš na gramy, já měla dneska třeba kornbagetu a ta má nějakých 120g, k tomu jsem měla 300g lečo =)) ale zeleninky máš hodně, což je správně a nějaké ty bílkoviny jsou tam taky, ještě na té šunce bych ale přidala (nebo bych přidala vařený bílek např), jelikož je to oběd a ne sváča=) jinak ale opravdu krásné jídlo!! někdy holt to vaření nevyjde, toto je super varianta i do školy si myslím:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji TI! Vařené jídlo je ale vařené jídlo..., kéž by měl člověk více času ...! Dneska jsem ale měla tofu rizotko s mrkvičkou a zeleninkou!

      Vymazat