pondělí 13. května 2013

40. den - Ripped in 30

Tak už se držím 40. den, o tom se mi nikdy ani nesnilo ... Zjistila jsem, že mám doopravdy pevnou vůli - už mě nerozhází vůně čerstvé pizzy, nebo vitrína plná zákusků, či snad McDonalds ... To byla má největší lákadla před 40ti dny. Nevadí mi, že kamarádka ukusuje ze své voňavé koblížky, zatímco já uzobávám z misky plné jahod. Všichni si jdou koupit bagetu a já mám svůj obložený chléb (žitný chléb, kuřecí šunka, fitness eidam a nějaká ta zelenina). Cítím se skvěle a troufám si říct, že i fit, energie a dobrá nálada mě neopouští a dnes je to ukotveno ještě tím, že už mě rána po trhání zubu nijak neomezuje. Bolest necítím, dáseň se mi také srovnala, čelist už je opět pevná v kranflecích a vůbec, prostě to jsem už zase já v plném nasazení! A co to znamená? Dnes, po práci, začínám s Ripped in 30 s Jillian Michaels ... Je to podobný program jako 30 Day Shred, jen tu jsou 4 levely. Každý by se měl cvičit 6 dní a jeden den by měla být pauza. Já ho chci cvičit tak, že ho budu cvičit vkuse 7 dní, tedy vkuse každý level 7 dní, takže mě čeká 28 dní práce. Moc se na to těším, pak Vám hned zhodnotím první level. Včera jsem si ho jen tak letmo pouštěla a přišel mi náročnější, jak 30 Day Shred, ale třeba "zdání klame". Také jsem se rozhodla, že si určím čas večeře a ten budu denně a plně dodržovat ..., když to nestihnu, tak prostě smůla a nevečeřím. Možná je to trochu přehnané rozhodnutí, ale naučí mě to řádu. Zjistila jsem, že mi více vyhovuje, tedy mému tělu, když se navečeřím do 18. hodiny a pak už nic nejím ... Často se mi totiž stává, že večeřím až po 19. hodině a to je prostě pozdě, cítím to na sobě ... Navíc se mi ověřilo, že se tělo mění více, když večeřím dříve, než když se před odchodem na kutě ještě pořádně nadlábnu. Úkol je tedy jasný - večeřet budu mezi 17:30 - 18:00! Zítra ráno také proběhne nové měření a vážení, ať mohu mapovat, jak se tělo mění v průběhu celého programu. Musím říct, že za těch 40 dní se pevně držím jídelníčku, který si sestavuji a ani jednou jsem neujela. Zvládnu dalších 28 dní? Myslím si, že ano! To pak budou článečky ...

Tady trocha snídaní z posledních dní:




Úžasné obídky, ten druhý mi včera připravil přítel, já se učila: 




A nějaké večeře:



A ovocná svačina:


Všem Vám přeji krásný týden plný úžasných zážitků a skvělých výsledků!!!

56 komentářů:

  1. Je super, že se držíš svých pravidel, jen tak dál.
    Moc jsem nepochopila ten tvůj systém v Ripped in 30. Hodláš cvičit 28 dní vkuse? Pokud ano, tak se mi to zrovna jako rozumný nápad nezdá, protože tělo by mělo mít v týdnu alespoň jeden den odpočinku, tak ať to nepřezeneš. Určitě si nějaký ten den volna dopřej. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ale např. 30 DS se cvičí 30 dní vkuse, já ho tedy cvičila 23 dní vkuse, kvůli tomu škubání zubu jsem ho nedokončila, ale jinak bych také dala těch 30 dní, tak jsem si právě řekla, že tady si to vynahradím a odcvičím si celých 28 dní ... Uvidíme, jak to půjde zvládat, ale zatím jsem rozhodnutá!

      Vymazat
  2. Krásná jídla a úžasně pevná vůle a nadšení k tomu, tak to má být! :) Ale ten jeden den odpočinku si určitě nech, není tam jen tak ze srandy :) a večeři si neodpírej ani později, chudák tělo musí regenerovat a k tomu jsou živiny potřeba i přes noc (netloustne se kvůli pozdnímu jídlu, ale kvůli celkovému příjmu jídla) :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Ti, myslím si, že teď mě to všechno tak moc baví právě i v kombinaci s blogem, jsou tady úžasné baby (včetně Tebe) a Vy mě prostě motivujete! ;-) S tím cvičením uvidím, jak jsem psala Kriss, zatím jsem rozhodnutá odcvičit 28 dní vkuse, ale uvidíme, jak to půjde skloubit se Zkouškovým ...

      Vymazat
    2. A k té večeři: doufám, že si večeři nebudu muset odpírat, jen se prostě budu muset najíst do 18:00! :-D

      Vymazat
    3. :) Tak doufám, že budeme motivovat dál, společně to zvládneme! :) Budu sledovat tvoje pokroky, držím palce :))

      Vymazat
    4. Líbí se mi, jak každý den přibývají nové a nové spolubojovnice! :-D

      Vymazat
  3. No úžasné! Je super, že se tak držíš a z toho, jak to píšeš jde úplně cítit, jak Tě to těší, motivuje k dalším úspěchům a že se nevzdáš! :) Držím palce! Ale i tak, nezapomeň odpočívat! ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, jo - teď si úplně říkám, jestli nejsem nějaká až moc přemotivovaná, ale tím lépe, nejvíce se těším, až se za 28 dní dozvím, jakých výsledků jsem (ne)dosáhla, to je snad ta největší motivace.

      Však já mám sedavé zaměstnání, takže těch 30 minut denně mi určitě neublíží!

      Vymazat
  4. Tak konečně je už tvůj zub v pořádku a můžeš začít dělat všechno naplno,držím ti palce:) a s těmi jahodami a chlebíkemti přesně rozumím,zdravé varianty bych se už asi nikdy nevzdala :) jíš moc pěkne, ta večeře kde jsou fazole se mi libí, copak to je ? :) a v kolik chodíš spát, když večeříš v 18.hod?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru, děkuji Ti! Však mi to dalo zabrat, říkala jsem si, že už je to snad nekonečné. Za chvíli jdu z práce, tak se mi cvičeníčko blíží. Hurá! Do toho jsem ráno šla pěšky do práce, ne autobusem, tak to teď zkusím i při zpáteční cestě! :-D Na začátku si možná člověk myslí, že si bude muset se zdravým životním stylem spoustu věcí odpírat, ale ono je to právě naopak, těch možností je prostě více a navíc dělám maximum pro své zdraví, moc se mi to takhle líbí!

      Ty fazolky byly s tuňákem a zeleninkou! Mňamina!

      Spát chodím mezi 23:00 a 00:00, vím, že je to možná brzy na poslední jídlo, ale já pak doopravdy nepociťuji hlad a je mi tak nějak lépe. Nedokáži to vysvětlit, ale nejsem pak toliko nabouchaná! :-D

      Vymazat
    2. :) tuňáka jsem už docela dlouho neměla, nikde neseženu nějakého za normální cenu :/ ... tu večeři bych si tak brzo nedávala, ale když ti to vyhovuje a cítíš se lépe, tak se určitě řiď svými pocity :)
      Musím říct že se zdravým životním stylem jsem objevila mnoho potravin, o kterých bych ani nevěděla, že existují a chutnají mnohem lépe, než nějaké nezdravé pochoutky! :)

      Vymazat
    3. Já vychytala zrovna týdny, kdy byl v akci v Bille i v Albertu, tak jsem si ho dokoupila do zásoby ... Jinak máš pravdu, ty ceny jsou šílené ... :-( Zatím, druhý den, si plním to, že večeřím mezi 18:00 a 19:00 a to si myslím, že je ideální. Pomalu jím, takže, i když si véču nachystám v 18:00, dojídám ji ještě před 19tou ... :-D Doufám, že se dopracuji tak daleko jako Ty, moc se mi líbí, jak experimentuješ a jak moc máš pestré jídelníčky! Hodně se Tebou inspiruji! ;-)

      Vymazat
  5. Míšo, je super, že zub už je v cajku. :) A jinak - ty večeře do 18:00. V kolik chodíš spát? :) nevím, jestli je to úplně ideální. Nejlepší je si dát tak 3 hodiny před spaním něco malého, třeba kousek okurky. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Andy! Jak jsem psala Verče, chodím spát okolo té půlnoci, no ..., ale já pak už doopravdy nemám hlad a více se mi tvaruje postava, když si splním to, že budu večeřet v těch 18:00, uvidíme, jak to půjde realizovat a co to se mnou vlastně udělá ...

      Vymazat
    2. Tak držím pěsti, aby se dařilo i nadále! :) Uvidíš, co ti bude vyhovovat. :)

      Vymazat
    3. Nakonec to není tak snadné, jak jsem si to vybarvila, takže večeřím mezi 18tou a 19tou a doopravdy mi hlad život neztěžuje ... Teprve teď jdu cvičit Jillian! :-D Jinak děkuji, Andy! ;-)

      Vymazat
  6. Tak dej vědět, jak se ti Ripped cvičil! :-) Ale jeden den pauzu by sis dát měla, tělo je dokonalý stroj, když svůj zasloužený odpočinek nedostane, vezme si to jinde. ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozhodně dám vědět, moc se na to těším, že už nebudu řešit jen jídlo a jídelníčky, ale zase zařadím i pravidelnou dávku pohybu! :-D

      Vymazat
  7. zas ty tvé krásné fotky..:) k pevné vůli gratuluju, s tou já mám obrovský problém:(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Ti! Nevím, odjakživa jsem obrovský dříč a teď tu sílu, konečně, investuji do něčeho doopravdy užitečného a smysluplného! :-D

      Vymazat
  8. Tak to je paráda!!!Moc ti držím palce (ostatně jako sobě :D )... kecám:)) Moc ti to přeju, protože vím, že to není vůbec jednoduché... Krásně vyfocené to jídlo !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je super, jak si tady všechny vzájemně pomáháme! ;-) Děkuji Ti!

      Vymazat
  9. To je hodný přítel, když ti udělá i papkání :) A silnou vůli teda máš, drž se dál. Jsi moc šikovná.

    Ps: zruš si to opisování čísel, to je hrozná otrava.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, jo, vaří dokonale, takže vím, že připraví něco, co se nebudu muset bát sníst! Ze zbytku kuřátka jsem si pak ještě udělala rizoto! :-D Děkuji Ti!

      Myslím si, že už jsem to zrušila, vůbec jsem nevěděla, že je to automaticky zrušené! Děkuji Ti! Celkově se chci pustit do větších úprav blogu, ale to až po Zkouškovém ..., teď na to prostě není čas.

      Vymazat
  10. cvíčo s Jill mě nebaví, a fotky máš krásné :) (chlebík nebyl z Billy, ale z Penny:D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to se stane! :D z Billy miluju sójový chléb :) tenhle ale určo zkus, budeš-li mít do Penny cestu, je moc dobrý

      Vymazat
    2. Děkuji Ti, focení mě baví, ale zatím se nejsem schopná donutit fotit vše a všude! :-D

      Vymazat
  11. Nejlíp stejně vypadá (a troufám si říct, že i chutná) to ovoce!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A s tím plně souhlasím! Ovoce je dokonalost. Nikdy už bych nevyměnila misku jahod za tabulku Milky! :-D

      Vymazat
  12. Skvělééé!!
    Já ještě bojuju s jídlem, protože miluju sladké a třeba dneska jsem celý den jedla pěkně, ale večer kolem 20:30 jsem se nabouchala buchtou.. a je moc pěkný, že pak jdu cvičit, ale prostě.. chápeš :D
    Takže já budu bojovat s tímto, ale jinak se mi také daří! :)
    Hodně štěstí přeju :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc Ti děkuji za podporu!

      Tvůj problém je právě o té vůli a myslím si, že se vůle posiluje s dostatečnou motivací, ale psychika je nevyzpytatelná!

      I já Tobě držím pěsti!!! My to všechny zvládneme! ;-)

      Vymazat
  13. pokud ti můžu dát dobrou radu, dávej si ty dny volna... tělo to potřebuje... ono sama přijdeš na to, že je lepší si jeden den válet šunky, než jet měsíc vkuse... má to něco do sebe... ;-)

    chlapi jsou chlapi no xD nenaděláme nic...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za radu! Ještě uvidím, jak na tom na konci týdne budu. Ale zjistila jsem, že Ripped in 30 není tak náročné jako 30 DS (nebo už začínám mít trochu kondici), tak si myslím, že mi to jen prospěje. Mám sedavé zaměstnání, takže je potřeba, abych se k pohybu doopravdy donutila a Jillian mě prostě nutí! :-D

      Vymazat
  14. ahojky,
    slyselas to tady uz x krat, ale ja to jeste zopakuju. proc nechces nejdriv dokoncit ten shred? o tech par dni te nezabije posunout si ripped a budes mit neco dokonceneho 100%. jinak velmi vrele doporucuju delat volno podle toho, jak je ten plan koncipovany. 5-6 dni cvicit a jeden den volno. shred je koncipovan tak, aby se clovek naucil pravidelnosti a myslim, ze ripped je taky o stupen vys. z osobni zkusenosti ti taky muzu rict, ze s volnem dosahnes vetsich vysledku. proste ten jeden den se dres navic a jenom te to unavi v behu na dlouhou trat.
    jinak se mi ovsem libi tvoje nadseni a elan, to klobouk dolu:-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj! Tak já si myslím, že po mé předešlé absolutní a naprosté neaktivitě je 23 dní cvičení vkuse obrovský úspěch, pak jsem šla na to chirurgické trhání stoličky a nastalo 14 dní naprostého klidu a sportovní abstinence ..., takže už bych tak jako tak nedokončila 30ti-denní program s Jillian, ale ano, odcvičila bych si celý jeden program, svůj první, to je jediné ... U mě funguje dokonale plánování, takže teď prostě vím, že mě čeká 28 dní s Ripped in 30 a ty si prostě splním, když se tedy něco nestane (musím zaklepat).

      Tak zatím Ripped in 30, Level 1, hodnotím jako méně náročnější, jak 30 DS, tak uvidíme. :-D Já to mám prostě všechno trochu jinak!

      Ale každopádně moc děkuji za připomínky, však se ještě stále hledám a musím si ty své plány prostě vychytat, takže když to nebude takto fungovat, tak sesbírám Vaše rady a půjdu na to prostě zase trochu jinak!

      Díky Ti! ;-)

      Vymazat
  15. ty bláho, to je nádhera :) krásný jídla!
    a tou večeří se tolik nestresuj, když to bude do sedmi, bude to v pohodě :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-D Ty jsi asi vědma, doopravdy to stíhám do té 19té hodiny a ideální! ;-)

      Vymazat
  16. Jill je super, Ripped in 30 jsem taky cvičila, ale nedocvičila, potřebuju změny a nevydržím u něčeho dlouho, ale je to super program :) A ty fotky? Co říct, fakt nádhera a jak je to pěkně naaranžované ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Ti, mně se právě na Jillian líbí ten řád a pravidelnost, jsem tak trochu plánovací maniak, takže s Jill se doopravdy vyřádím! :-D

      Vymazat
  17. Samá pěkná jídla!:) A co je to za rybu? Není to platýz? Toho jsem si dělala dnes a pořádně jsem nevěděla, jak ho nejlépe připravit.
    Na ten Ripped in 30 jsem taky zatím jen koukla - abych ho mohla někdy zkusit :) A taky mi přijde obtížnější než 30 Day Shred.

    A v kolik chodíš spát, že chceš mít večeři do 6 hodin? Já si to nedovedu představit.. já optimálně snídám třeba v 8, svačím v 10:30, obědvám v 1, svačím ve 4, večeřím v 7 a druhá večeře ve 22 (ale ve skutečnosti to často bývá ještě později.)
    Pokud se snažíš hubnout, tak je lepší jíst více jídel denně - ideálně těch 6. Méně jídel denně je vhodné spíš pro lidi, co potřebují nabrat - protože to zpomaluje metabolismus.

    Taky záleží co na tu večeři jíš. Ideálně si dát na druhou večeři třeba jen nízkotučný tvaroh :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, ano, platýse jsme si v sobotu udělali ... Já ho jen pokapala citronem, posypala kořením, poprášila hladkou moukou a ještě do něj dala plátky citronu a byl moc dobrý! K tomu jsme udělali bramborovou kaši nastavovanou mrkví s rukolou a mandlemi, byla to dobrůtka! :-D Jak sis ho, nakonec, udělala Ty?

      Já mám za sebou, zatím, jen 2 dny, snad už, konečně, zítra napíši hodnocení, ale zatím na mě Level 1 působí jednodušeji, jak Shred, tak uvidíme, co se z toho vyklube. Dost mě mrzí, že je tam málo cviků na břišní svaly ...

      Chodím spát mezi 23:00 a 23:30, vstávám v 5:30, jsem na tenhle režim zvyklá už od střední školy, není to něco, že bych se nějak přepínala. Zatím mi to vychází tak, že tedy večeřím mezi 18:00 a 19:00, což si myslím, že je pro mé tělo ideální, doopravdy mi to tak vyhovuje. Snídám mezi 7:00 a 8:00 (až v práci), svačím okolo desáté, půl jedenácté, obědvám mezi půl dvanáctou a jednou, svačím okolo čtvrté a tak pořád dokola, tak si myslím, že i pravidelnou stravu mám ... Myslíš, že bych tam měla mít ještě více porcí?

      Moc Ti děkuji za připomínky, jsi zlatá! ;-)

      Vymazat
    2. Upřímně, kdybych večeřela v 6 nebo v 7 a šla spát v 11 nebo v půl dvanáctý, tak bych asi umřela hlady:-)
      Já vstávám v půl sedmý, snídám v 7 (umřela bych bez snídaně), svačím v 10, obědvám kolem jedný, svačím ve 4 nebo v 5, večeřím tak v půl osmý a pak ještě kolem devátý si něco dávám- chodím spát tak stejně jako ty:-) A slečna má pravdu, že by jsi měla jíst vícekrát denně po malých porcích pokud chceš zhubnout.

      Ale jen tak dál, tvá jídla vypadají krásně:-)

      Vymazat
    3. Já se taky divím, že nemáš v noci hlad :) Pokud Tvoje večeře vypadají tak - jak na těch fotkách:)
      Když jsem si nedávno udělala buchtičky s krémem - z plnotučného mléka a žloutků - tak jsem pak taky třeba 5 hodin neměla hlad. Ale to je špatně.

      Ale Tvoje večeře vypadají v pohodě:) Ještě jedno jídlo bych zařadila - jak jsem psala - třeba ten tvaroh - ať tam nemáš na noc sacharidy.

      Vymazat
    4. Magdalena: Držela jsem se toho, zatím celý týden a ani jednou jsem hlad neměla, takže vím, že takhle je tělo spokojené. :-D Naučila jsem se na těch 5 porcí denně, ale já jím svačiny etapově, třeba i jednu celou hodinu, to samé oběd a večeři, prvně si s ním hlavní jídlo, pak se zajím miskou zeleniny, tak mám v závěru těch porcí doopravdy více. Ale moc děkuji za názor, však se mi pak může stát, že zjistím, že takhle je to špatně a pak spojím všechny Vaše rady a začnu se jimi řídit. Moc Ti děkuji! ;-)

      Pastelka: No, vypadají, no! :-D Občas si právě připadám, že toho mám až moc. Ale ono je to asi i tím, že mám nadváhu, to tělo prostě potřebuje ubrat, tak ubírá. Moc děkuji za rady! ;-)

      Vymazat
  18. Jsem na tebe hrdá! Najde se málo takových s pevnou vůlí. Jen tak dál. A Jillian je prima parťačka ;)
    Just be yourself by Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc Ti děkuji za podporu, všechny tyhle komentáře mě ještě více motivují a posilují!

      Vymazat
  19. mnam ta ovocná svačinka<3
    www.andreykab.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  20. Jsi skvělá! Máš můj obdiv, opravdu :) Také bych chtěla tak pevnou vůli jako ty. Mně třeba ještě pořád dokáže rozházet tabulka čokolády :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Ti, zatím se stále držím, snad nepolevím, ale Tvůj blog mi tedy hodně pomáhá, máš krásné fotky a přijde mi, že jsou krásnější a krásnější!

      Vymazat
  21. Super, pozeram, ze som na tom rovnako. Vcera som cvicila prvy krat Ripped in 30, predtym som nejako prezila 30 day shred...a prislo mi to v pohodke, najskor som sa zlakla ze cooo,ze 35 minut? Ale malo to 3 kola, presne ako v 30 day shred...takze fajn.Drzim palce a obcas sem pridem nakuknut ako sa dari. A kde mas prosim ta vysledky po 30 day shrede? Rada by som cekla kolko som pozadu...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tady mám ubýtek za 2 levely, 3. jsem ukončila po třech dnech, protože mi trhali zub a měla jsem nějaké šílené komplikace ... - http://lemondedemichaela.blogspot.cz/2013/04/27-den.html + to, co jsem si naměřila dnes - http://lemondedemichaela.blogspot.cz/2013/05/42-den-sportuji.html. Teď doufám, že Ripped in 30 dokončím celý, když nebudou nějaké komplikace, tak mě nic nezastaví! :-D Shodila jsem 6 KG, což není málo. Fotky před a po dám, až se dostanu k nějakému, pro mě, ucházejícímu, viditelnému výsledku! :-D

      Vymazat