pátek 3. května 2013

30. den - překážka

V mé cestě za proměnou se objevila první překážka, je to mé už avizované vytržení zubu - jedná se o šestku vpravo dole. Dolní zuby jsou celkově problémovější, do toho jsem měla extrémně dlouhé kořeny u naprosto zničené stoličky, byl tam prý neustálý zánět. Proč to píši? Kvůli hojení, takový případ se prostě hojí déle ... Zub mi trhali v úterý odpoledne, včera ráno jsem byla na stomatochirurgii ještě jednou - úlomek kosti mi propíchl dáseň a potřebovala jsem ránu vyčistit. Dneska jsem byla hrdinka a odjela do práce s polknutím jednoho ibalginu, ale nevím, nevím. Rána začíná opět hodně bolet, o víkendu mi těžko někdo pomůže a v pondělí mám školení, takže zubař mi hrozí až v úterý ráno, kéž by se do úterka stal nějaký zázrak a rána se, konečně, začala hojit. Ta nepřetržitá bolest je naprosto omezující, nemohu vůbec nic, nejlépe mi jde pouhé zírání.

Dnes je to už třetí den, co necvičím, po 26ti dnech každodenního pohybu ... Nejsem v depresi, nebo tak něco ..., ale najednou mám pocit, že se "zakulacuji", necvičím a přeci jím stejné množství jídla, jako když jsem se denně hýbala. Ihned, jak budu schopná sportu, zařadím pohybu mnohem více a do mé mise se pustím s 2x větším nasazením, už teď se na to těším.

Nepolevila jsem, jídelníček mám pořád ukázkový, "jen" nesportuji. Sport mi chybí, byla jsem nějak naučená, krátce naučená a hned jsem se ho musela vzdát. Hned, jak budu moct cvičit, docvičím si 7 dní Levelu 3 s Jillian Michaels (30 DS) a u Jillian zůstanu i potom, začnu její Ripped in 30, už aby to bylo!

Pstruh s brambory, salátovou okurkou a rajčatovým salátem: 


Zapékané brambory s eidamem a brokolicí: 



Další mňaminy: 





A takhle mě Bastík podporoval den po zákroku ... Přítel dostal antibiotika na přechozenou virózu, tak jsme byli takové lazarské přístaviště:



Tak Vám přeji krásný víkend, snad už v pondělí přijdu s lepšími zprávami! Mějte se krásně!

34 komentářů:

  1. ahoj Míšo, přeji, ať se Ti rána brzy zahojí. A ze cvičení si nedělej starosti, prostě poslouchej své tělo a když tělo potřebuje odpočívat a vzpamatovat se po zákroku, tak ho poslechni.
    A prý stejně minimálně 70 % úspěchu při hubnutí je strava. Až je mi to občas líto, pač pohyb mě baví a klidně ho přidám, ale to jídlo, to se mi omezit nedaří. Nebo spíš, výběr jídla. Pořád mám chuť na něco sladkého, ráno, poledne, večer. A píšeš, že se v jídle držíš, tak to je základ!
    Uzdravuj se!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Ti, včera i dneska jsem byla na pohotovosti a začali mi ránu drenovat, takže mi je, bohužel, ještě hůř a dneska už je to obyčejný odpočinek, kdy nejsem schopná nic jiného dělat ... Mám tam zánět (suché lůžko), takže to teď bude nějakou dobu trvat, než budu moct cvičit. Zatím si přes bolest sotva dojdu na záchod ... U mě je to právě naopak, jenom stravou neshodím nic, spíše naopak, i když se hlídám a jídelníček řeším, takže to na mně doopravdy začíná být znát, že jsem 5 dní necvičila, to je šílené. Ale jak říkám, až budu schopná, pustím se do toho 2x tolik. Moc děkuji za podporu!

      Vymazat
  2. snad to bude všechno ok a cvičení se neboj, to zachvilku doženeš :) drž se! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Ti, už je to 5 dní a doopravdy bych nějaký pohyb potřebovala, ale zatím ho stále nejsem schopná.

      Vymazat
  3. Zuby jsou hodně problémové, a ty záněty po trhání, no jéje, to bych mohla vyprávět hodiny..:( přeju brzké uzdravení, aby ses zase mohla opřít do cvičení :) taky mám při nemoci pocit, že kynu, ale je to jenom psychika (naštěstí..:D) jídelníček máš opravdu ukázkový, jen tak dál! :) měj se krásně! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jsi mi ten zánět přivolala! :-D Včera i dneska jsem byla na pohotovosti, ránu mi začali drenovat, zítra mě čeká další návštěva zubaře. Už si přes tu bolest nemůžu dojít ani na záchod, celý den jen ležím. Jsem zvědavá, jak dlouho se mě to bude držet. Dnes už je to 5. den a cítím, že prostě bez pohybu zdaleka nejedu na 100% ... Moc Ti ale děkuji za podporu, pomáhá to! ;-)

      Vymazat
  4. Bastí má velice zajímavý zákeřný pohled..:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. * Bastík, samozřejmě!

      Vymazat
    2. Však my mu říkáme i Bastí, Basťoch, Bastián, Basťa, Bastička, jinak se ale jmenuje Bastien.

      Vymazat
  5. lepším zprávám zdar!
    krásná číča:)

    OdpovědětVymazat
  6. Mňaminy úžasné, Bastík má vážně zajímavý pohled :D
    A tebe at zuby nebolí, to je hrozně nepříjemý :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za podporu! Bastička tam má naprosto roztomiloučký pohled! ;-)

      Vymazat
  7. Tak ti přeju brzké uzdravení.
    Se zuby jsem se dost natrápila, několikrát jsem byla čistit kanálky, a to byla záležitost na několik dní. Ta bolest se nedala vydržet.
    Teď mi pro změnu rostou zuby moudrosti, takže to taky dost cítím, a je mi jasné, že jak půjdu koncem května k zubařce, bude je chtít vytrhnout. Jenomže já mám teď zkouškové, takže si nemohu dovolit nějaké trhání. Jen doufám, že mě ty zuby pěkně nepotrápí, to bych asi odpadla. :D
    A pstruha bych si dala hned. :P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kriss, jj, čištění kanálků jsem už také zažila, právě u tohoto zubu, který mi, nakonec, stejně vytrhli a ano - je to doopravdy nesnesitelná bolest. Včerejšek a dnešek jsem strávila na pohotovosti, udělalo se mi tam tzv. "suché lůžko", rána se nehojí a nezatahuje se, tak přišla na řadu drenáž. Teď budu u zubaře více jak doma, zítra musím zase ke své zubařce ... Kdyby to alespoň tak nebolelo, ale já si přes tu bolest nejsem schopná doopravdy ani pomalu dojít na záchod ... A cvičení? To mi nehrozí ani ve snu, už 5 dní jsem necvičila a strašně mě to štve ... :-( Na zub moudrosti půjdu také, na podzim, pan doktor mi řekl, že se to na jaře a v létě netrhá, že tomu nedělá 2x dobře teplo, tak si myslím, že Ti pí zubařka doporučí také podzim, tak se teď ještě nemusíš nějakou tu chvíli stresovat ... ;-)

      Vymazat
  8. Ten pstruh vypadá celý úplně skvěle, přesně podle mého gusta, mňam:)! Problémy se zuby nezávidím, musí to asi hodně bolet :(.Tak ať je ti lépe ;).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pstruha pekl přítel, když jsem byla první den po trhání zubu a povím Ti, ještě lépe chutnal, jak vypadal! ;-) Děkuji za podporu!

      Vymazat
  9. ty fotky jsou nádherné!:) ať tě to brzy přejde.. já se svou pohmožděninou necvičila den a dneska jsem to nevydržela a šla běhat:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Uf, jak já Ti závidím, že už si se vrátila k pohybu, já už 5 dní nic a nijak lepší vyhlídky nemám, zítra mě čeká další návštěva zubaře a je dost hodně pravděpodobné, že dostanu i antibiotika ... :-(, bolest je větší a větší, takže mi, zatím, žádný pohyb nehrozí ...

      Vymazat
  10. taky kdyz jsem byla nemocna a nemohla jsem cvicit, tak jsem z toho byla takova nervozni, ze pribiram a tak:) tak at je brzy lip

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Ti, ten pohyb tělu doopravdy chybí ... Mám ale strach, že si tělo naprosto odvykne, protože jsem byla v každodenním cvičebním zápřahu, zatím, jen měsíc, takže se ještě nedalo mluvit o nějaké obrovské pravidelnosti ...

      Vymazat
  11. Super jídla! Samé dobroty! :)) Ať se ti s tou Jillian daří! SNad tě brzo zub přestane bolet. Já už by do ripped in 30 nešla..TAk dlouho bych nevydržela :D Ráda si cvičím to,n CO MÁM ZROVNA CHUŤ :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Ti! Mně se právě na Jillian líbí ten řád, abych nějak fungovala, potřebuji mít řád a pak to jde samo! :-D

      Vymazat
  12. Miško, ať jsi brzo v pohodě! Ať ten zub nezlobí. ;)

    Jinak pěkné jídlo. Pstruha bych si taky dala! Mňam!!! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Andy, děkuji, ale bohužel, mé trápení se prodlužuje. Včerejšek i dnešek jsem strávila na pohotovosti, nijak velké zlepšení se nedostavilo, vlastně bych řekla, že spíše naopak. Začali mi ránu drenovat a to jen tak ze dne na den neskončí, zítra jdu zasejc ke své zubařce ... A doopravdy - přes tu bolest nejsem ani schopná se zvednout a dojít si na záchod, takže na cvičení mohu stále zapomenout, už je to 5 dní ... :-(, ale neudělám nic. Moc děkuji za podporu!

      Vymazat
    2. Kočko, to je mi moc líto! :( Tak snad to bude v pohodě. Doktorka ti dá nějaká antibiotika na podporu hojení a bude. ;) Držím pěsti a myslím na tebe!

      Vymazat
  13. to je nádherný kocour, mám taky doma dvě kočičky :-)
    a koukám, že máš taky ráda oříškový másla!:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Ti, Bastička je doopravdy náš poklad. Jj, arašídové máslo je takový můj pamlsek, ale musím se krotit! :-D

      Vymazat
  14. Hmm, ty zapečený brambory bych si dala :) A krásnej kocourek :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Ti, ty brambůrky miluji, je to rychlé, málo surovin, ale přitom hodně vydatné jídlo ...

      Vymazat
  15. Jídlo vypadá výborně, se cvičením je dobře, že máš pauzu, nejdřív se dej v klidku dohromady :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, mé zubní trápení pokračuje, takže ani dnes cvičit nezačnu. Tělo dostane tedy pořádný odpočinek! :-D

      Vymazat
  16. co to tam vidím za fazolky na 4tém z vršku? to vypadá moc dobře :)) a zuby jsou hrozné mrchy, ať je ti co nejdřív líp!:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsou to Bonduellky v rajském protlaku, měla jsem na ně šílenou chuť! :-D Děkuji Ti za podporu!

      Vymazat