středa 19. února 2014

Rozhodnuto; hubnu - 1. den!

Padlo rozhodnutí! Můj blog bude o hubnutí! Ó, ano, ano - obrovská originalita, další, která píše o hubnutí, to tu doopravdy ještě nebylo. Vás, kterým na mysli vyvstanula podobná myšlenka, hned poprosím: "Nečtěte dále, nebavilo by Vás to!" Zbytečná ztráta Vašeho času. Vy, kteří jste zvědaví, co všechno může dobře motivovaná ženská dokázat, čtěte, prosím, dále, chci, abyste mě na mé cestě doprovázeli! 

Lidičky, opět se dostavilo selhání. V loňském roce jsem měla dobře nakračíno - jedla jsem zdravě, pravidelně cvičila, užívala jsem si místního blogování a má váha se pomalinku vracela do původních měřítek. Pak se ale dostavil stres, který šel ruku v ruce se začátkem nového semestru, vše šlo na vedlejší kolej a já zase jen pracovala, studovala, jedla, jedla a jedla ... Vy, co už mě trochu znáte, víte, že já stres řeším jídlem, v případě, že nedokáži ukočírovat svůj život, jím - jím při práci, jím při cestování, jím při studiu a v závěru jím, i když jsem šťastná. Mé pocity štěstí a spokojenosti ovlivňuje jídlo. Věřte, je doopravdy těžké tento kolotoč zastavit ... 

Poslední semestr mého dálkového studia ale nedopadl úplně nejlépe, nezvládla jsem jeden předmět, který si tedy budu muset znovu zapsat v dalším podzimním semestru, tím se mi tedy studium o rok prodlouží, celkem tedy budu na 4 letech. Naprosto jsem se zhrozila při představě, že bych měla v tomto tempu a režimu pokračovat ještě další rok, protože já miluji i jiné věci, než jen francouzštinu - psaní, vaření, focení a sport ...! Došlo mi, že chci všechny tyto aktivity zařadit zpět do mého každodenního života, proto jsem zpátky a jsem naprosto motivovaná a odhodlaná. 

Projedla jsem se k šíleným 85 kilům. Při výšce 162 cm se tu už nebavíme o hubnutí jen tak pro legraci, jedná se mi tu o obezitu 1. stupně a to už není legrace, věřte mi. O to více, když si ještě pamatuji doby, kdy se má váha pohybovala okolo 60 kil a doopravdy to nebylo ještě na základní škole. 

Myslím, že dnes jsem Vám o sobě napsala až, až, čekejte další pokračování, kde Vám o sobě povím (možná i ukáži) zase o trochu více. 

Můj pomocník, v něm bude vše detailně zaznamenáno ...


Včera jsem také vařila tuto úžasnou baštu - papriky plněné rizotem, za které děkuji Kim, tady můžete navštívit její blog: 





































































10 komentářů:

  1. Moc ti držím pěsti, aby ti šlo hubnutí od ruky!

    OdpovědětVymazat
  2. Miso, taky budu moc drzet palce! Verim, ze s takovou pili to urcite zvladnes! Jen do toho, myslim ze i psani blogu je velika motivace a pomuze to cloveku neztracet cil :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kim, děkuji! Tvůj recept mě pořádně nastartoval! Jo, jo - blog je pro mě taková kontrola, bič, který mě pohlídá!

      Vymazat
  3. Tak s váhou i výškou jsme na tom vlastně skoro stejně. Já svou váhu přesně nevím, poslední byla 82 (163 cm), ale mám strach na ni vlézt znova. :-D A před rokem a půl jsem měla kolem 65 kilo. To si člověk říká, co se mezitím jako dělo, že jsem najednou ve škatulce "obézní"? Já jsem se nad tím dlouho trápila, snažila se najít chybu a drželo mě to na místě. Nejlepší je se s historií smířit a začít s čistým štítem. Já jsem se zaměřila na poznání svého "nitra", snažím se lépe chápat svoje pocity a reakce a být otevřenější lidem i světu, nebýt pořád zapšklá, když se jiným daří a mně ne. :-D A docela se daří, jsem sice občas pořád emočně labilní, ale už méně. :-D
    Nedávno jsem si v Terranově koupila kalhory velikosti L, ani nevím, kdy jsem se z Lka tak radovala. :-D
    Začala jsem se v komentářích strašně vykecávat a zazdívat jádro věci - jen jsem chtěla říct, že ti přeji úspěšný start, hodně motivace a aby tě to hlavně bavilo. Já totiž moc dobře vím, že ti to půjde, ty jsi byla loni moje obrovská motivace a tím, že ses vrátila, jsi mi vrátila víc než "další blog ke čtení". ;-)
    Hezký víkend. ;-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc Ti děkuji, Ty mě dokážeš doopravdy povzbudit! Máš pravdu, že minulost je lepší uzavřít, mnohem přínosnější je soustředit se na přítomnost. U mě je to tak, že si ale musím uvědomit, co všechno (a proč) jsem udělala špatně, co mě vlastně dovedlo až sem ... Já nejsem naprosto schopná zvládat stres, musím být v naprostém klidu a pohodě, abych mohla fungovat na 100%. Teď na tom začínám pomalu pracovat, ale musím postupně, ne se do všeho vrhnout najednou a pak zjistit, že na to opět a znovu nestačím. Můj cíl je teď jasný, prvně se dostat na 80 KG, pak na 70 KG a pak dlouho, dlouho bojovat o svou původní váhu. Chci mít ráda své tělo a cítit se v něm dobře.

      Milá, zlatá, já si myslím, že to spolu zvládneme! Projdeme si tím spolu a my to vyhrajeme! Věřím nám!

      Vymazat
  4. Tak teda, strašně moc ti držím palce!!!
    Vážíme stejně, měřím teda ale 174 cm, to ale nemění nic na tom, že bych si přála dát dolů tak 20 kg a potom fakt cvičit jako šlak a mít svaly :) Ale to kecám trochu s předstihem :))) Nejprve to musím dostat všechno dolů. Mám kamarádku, která byla asi "2x" taková jako já (ještě o prázdninách loňského roku), šíleně rychle zhubla (pravděpodobně extra nezdravou cestou, ikdyž je možné, že jestli přestala jíst všechno to hnusné co jedla, tak to spadlo všechno samo, věřila bych tomu), je už vizuelně na tom lépe než já. Moc jí to přeju, strašně jí to sluší.
    Ale i to mě kope dopředu.
    Jen tak dál :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To, co dokázala Tvá kamarádka je obdivuhodné a jen to dokazuje to, že když člověk doopravdy chce, tak může naprosto všechno! Je to o víře. Já sama si už také jednou touto proměnou prošla a v tu dobu jsem byla velmi, velmi šťastná, protože to všechno vycházelo ze mě, chci najít zase takovou rovnováhu.

      Blog je naprosto dokonalá terapie a už jen to, že si to uvědomujeme, nás pohání kupředu!

      Je nás tady hodně, co chceme to samé, tak jen hurá do toho! Také držím pěstičky a děkuji za podporu!

      Vymazat
  5. Líbí se mi Tvé odhodlání a celkově pohled na věc. Budu Ti moc držet palce, ať to všechno zvládneš. Psychika je občas potvora a dokáže bohužel pořádně ovlivnit i tělo :/ Ale určitě Ti to půjde!:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Ti! Rozhodující je odhodlání a víra v samu sebe!

      Vymazat